Video: un Black Hawk US Army a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle din București

Un elicopter Sikorsky UH-60 Black Hawk al US Army a efectuat joi dimineața o aterizare de urgență în Piața Charles de Gaulle din București.

Elicopterul făcea parte din formația de aeronave care efectuau un zbor de antrenament la joasă altitudine peste București ca parte a programului de pregătiri pentru ziua de 20 iulie.

Advertisements

Potrivit imaginilor surprinse de mai multe persoane, elicopterul american a început să reducă din altitudine imediat după ce a trecut de monumentul de pe Bulevardul Aviatorilor, a dărâmat doi stâlpi de iluminat public și apoi a aterizat în rondul de la Piața Charles de Gaulle.

În cădere, cei doi stâlpi de iluminat stradal au avariat ușor două autoturisme care circulau pe Bulevardul Aviatorilor, însă din fericire nu există răniți.

Motivul aterizării este momentan necunoscut, însă oficialii români vorbesc despre o posibilă problemă tehnică.

Toate aeronavele, mai multe elicoptere ale României și trei elicoptere ale US Army au traversat în formație Bucureștiul joi dimineața în jurul orei 10:10 de la sud la nord, peste Piața Unirii și Bulevardul Aviatorilor.

Alte aeronave, printre care și două avioane Spartan, un Hercules și un Boeing 737-700, care urmau să traverseze de asemenea capitala la joasă altitudine au fost nevoite să abandoneze exercițiul.

Elicopterele Black Hawk US Army care au participat la acest antrenament sunt staționate la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

Potrivit oficialilor români, evenimentele care urmau să aibă loc în 20 iulie cu ocazia Zilei Aviației și Forțelor Aeriene Române au fost anulate.

Advertisements
Total
6
distribuiri
2 comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
6
Share