Urmărește-ne

Wizz Air concediază 19% dintre angajați și reduce salariile pentru restul

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Wizz Air concediază 19% dintre angajați și reduce salariile pentru restul

Știri

Wizz Air concediază 19% dintre angajați și reduce salariile pentru restul

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunțat marți că va renunța la 1.000 de angajați, ceea ce înseamnă, aproximativ 19% din forța totală de muncă a companiei.

Totodată, Wizz Air va tăia din salarii pentru restul angajaților, în contextul efortului de-a diminua impactul financiar al pandemiei de coronavirus.

Vor fi afectați de această măsura atât piloții cât și insoțitorii de bord și angajații din birouri. Diminuarea salarială va fi în jur e 14% pentru aceștia, iar în cazul membrilor Consiliului Director de 22%.

În această perioadă, Wizz Air mai operează doar câteva rute, aproximativ 3% din capacitatea totală. În plus, compania low-cost va returna o parte din avioanele sale companiilor de leasing, celor a căror contracte de leasing se termină până în 2023.

Compania low-cost dispune încă de lichidități în valoare de peste 1,5 miliarde de euro, iar alături de Ryanair vor fi, probabil, singurele companii aeriene din Europa care nu vor fi nevoite să apeleze la ajutoare de stat.

În prezent, Wizz Air efectuează o serie de zboruri de repatriere, dar și cargo pentru transportul materialelor medicale din Asia spre Ungaria.

Compania low-cost este printre puținele companii aeriene care mai zboară din/spre România, chiar și după instaurarea restricțiilor de călătorie în Europa.

Înainte de martie 2020, Wizz Air avea peste 700 de rute din 25 de baze care asigurau conexiunea între 155 de destinații din 45 de țări.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus