Wizz Air va muta 29 de rute de la Luton la Gatwick, inclusiv spre România

Odată cu debutul sezonului de iarnă 2020/2021, compania low-cost va muta un număr semnificativ de rute de pe aeroportul Luton din Londra pe Gatwick.

Wizz Air a solicitat la Airport Coordination Limited Ltd. (ACL) 454 de sloturi de aterizare/decolare pe aeroportul Gatwick din Londra pentru sezonul de iarnă 2020/2021.

Potrivit ACL, companie care face managementul sloturilor pe aeroportul din Gatwick, Wizz Air a primit doar 196 din cele 454 de sloturi cerute.

Odată cu această decizie favorabilă, compania low-cost va muta de la Luton la Gatwick 26 de rute și-și va deschide aici cel mai probabil o bază operațională căreia îi va aloca cel puțin patru avioane.

Alte trei rute care nu sunt operate de la Luton, Gatwick – Odesa, Erevan și Nis, vor fi lansate de către companie din iarna acestui an.

Sloturile libere rămase la Luton vor fi acoperite de Wizz Air prin lansarea unor rute noi dar și creșterea numărului de zboruri pe rute existente.

Alocarea sloturilor la Gatwick (LGW) pentru sezonul de iarnă 2020/2021
PDF Embedder requires a url attribute

Printre rutele care vor fi mutate la Gatwick se numără și câteva operate spre România, și anume:

  • Londra (LGW) – Suceava (SCV);
  • Londra (LGW) – Târgu Mureș (TGM);
  • Londra (LGW) – Constanța (CND);
  • Londra (LGW) – Satu Mare (SUJ).

Pe lângă acestea, zborurile de pe următoarele rute vor fi de asemenea operate de pe aeroportul Gatwick în loc de Luton:
Londra (LGW) – Alghero (AHO), Burgas (BOJ), Bratislava (BTS), Castellon (CDT), Erevan (EVN)*, Nis (INI)*, Cracovia (KRK), Kosice (KSC), Kaunas (KUN), Kutaisi (KUT), Larnaca (LCA), Lisabona (LIS), Liov (LWO), Malta (MLA), Odesa (ODS)*, Palanga (PLQ), Sofia (SOF), Olstyn (SZY), Szczecin (SZZ), Poprad (TAT), Tel Aviv (TLV), Varna (VAR), Viena (VIE) și Varșovia (WAW).
*rută nouă

Aceste informații nu sunt încă oficiale și este neclar pentru moment dacă Wizz Air va păstra pentru o parte din aceste destinații și zborurile de pe Luton însă cel mai probabil compania low-cost va clarifica acest aspect când va anunța oficial schimbările.

La începutul lunii mai, după ce Virgin Atlantic a anunțat că închide baza de la Gatwick, CEO-ul Wizz Air a declarat pentru Bloomberg că încearcă să obțină sloturi de aterizare/decolare pe aeroportul Gatwick, situat în sudul Londrei.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
165
distribuiri
2 comentarii
    1. Hi, nope, is INI. It will be a new route like LGW-ODS and LGW-EVN, which are not currently served from LTN (see the attached PDF in the article, page 3).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
165
Share