Wizz Air vrea să zboare din trei orașe românești spre Antalya în această vară

Foto: Robert Dumitrescu

Compania low-cost maghiară a solicitat vineri, 16 aprilie, permisiunea de a opera zboruri comerciale regulate din trei orașe românești spre Antalya.

Wizz Air își dorește să zboare regulat în sezonul estival din București, Cluj Napoca și Iași spre aeroportul din Antalya, Turcia.

Advertisements

În cazul în care solicitarea companiei low-cost va fi aprobată, zborurile Wizz Air de pe cele trei aeroporturi din România vor fi operate în perioada 12 iunie – 29 octombrie 2021.

Orarul zborurilor:
W63421: Cluj Napoca (CLJ) 06:30 – 08:40 Antalya (AYT) / marți, sâmbătă;
W63422: Antalya (AYT) 09:15 – 11:30 Cluj Napoca (CLJ) / marți, sâmbătă;

W63665: Iași (IAS) 06:30 – 08:35 Antalya (AYT) / luni, vineri;
W63666: Antalya (AYT) 09:10 – 11:20 Iași (IAS) / luni, vineri;

W63041: București (OTP) 06:30 – 08:15 Antalya (AYT) / marți, sâmbătă;
W63042: Antalya (AYT) 08:50 – 10:45 București (OTP) / marți, sâmbătă.

Companiile aeriene stabilite în România pot să depună până în 2 mai 2021 cereri pentru a fi desemnate în vederea operării zborurilor comerciale pe rutele București – Antalya, Cluj Napoca – Antalya, Iași – Antalya.

Solicitările companiilor care intenționează să zboare regulat pe cele trei rute vor fi aprobate/respinse de autoritățile române și cele din Turcia.

În prezent nicio companie aeriană nu operează zboruri comerciale regulate între aeroporturi din România și Antalya.

Zecile de zboruri săptămânale care au fost operate în anii precedenți și vor operate și în acest sezon estival din țara noastră către aeroporturile de pe litoralul turcesc au fost de tip charter.

Advertisements
Total
1
Shares
2 comentarii
  1. Normal Autoritatea Turca nu poate permite efectuarea de zboruri regulate daca operatorul nu are AOC romanesc, iar Ministerul Transporturilor nu poate aproba asemenea zboruri din aceleasi motive. Turcia nu este open sky.

    1. În anunțul publicat de MT nu se menționează acest lucru, se face referire însă la transportatorii aerieni stabiliți în România (Wizz Air are rezidență fiscală și în România) și se menționează despre „transportatorii aerieni comunitari”.

      „Cererile vor conține informațiile prevăzute la Art.3, alin. 5 din Regulamentul privind desemnarea transportatorilor aerieni comunitari în vederea operării serviciilor aeriene în conformitate cu prevederile acordurilor privind serviciile aeriene încheiate de România cu state care nu sunt membre ale Uniunii Europene, aprobat prin OMT nr. 269/2007.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share