Urmărește-ne

WOW Air este a treia companie aeriană care a dispărut în 2019

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. WOW Air este a treia companie aeriană care a dispărut în 2019
Foto: Karl Karlsson

Știri

WOW Air este a treia companie aeriană care a dispărut în 2019

Operatorul low-cost islandez care „conecta continentele” prin hubul său de la Keflavik, Islanda, a anunțat joi suspendarea operațiunilor pe o perioadă nedeterminată.

În urma deciziei, toate zborurile WOW Air au fost anulate, după ce majoritatea au fost inițial întârziate câteva ore, afectând astfel planurile de călătorie a mii de pasageri.

Compania aeriană a purtat încă de anul trecut discuții de preluare sau vânzare cu grupul Icelandair, care deține compania aeriană concurentă din Islanda, investitorii americanii de la Indigo Partners care dețin pachete de acțiuni semnificative în companiile aeriene Frontier (SUA), JetSmart (Chile), Volaris (Mexic) și Wizz Air (Ungaria) și din nou cu Icelandair.

Discuțiile cu cele două companii nu au dus la niciun rezultat pozitiv pentru WOW Air așadar compania a fost nevoită să-și suspende operațiunile din cauza lipsei de resurse financiare.

La momentul suspendării zborurilor, WOW Air mai deținea 11 aeronave monoculoar; un Airbus A320neo (TF-NEO), două Airbusuri A321neo (TF-DTR și TF-SKY) și opt Airbusuri A321 (TF-CAT, TF-DOG, TF-GMA, TF-GPA, TF-JOY, TF-NOW, TF-PRO și TF-WIN). Majoritatea acestor aeronave din flota companiei au rămas pe aeroporturi din America și Europa.

Aeronavele de tip Airbus A330, trei la număr, au fost înapoiate companiilor de leasing în urmă cu câteva luni. De asemenea, cel puțin un Airbus A330neo care era aproape gata pentru livrare a fost abandonat la fabrica Airbus din Toulouse.

WOW Air și-a început activitatea în 2012 și a operat zboruri spre Europa și America de Nord, destinațiile către care islandezii au zburat regulat din Keflavik în ultimele luni de activitate sunt Detroit, Bruxelles, Frankfurt, Dublin, Copenhaga, Berlin (SXF), Montreal, Londra (LGW), Toronto, Paris (CDG), Newark, Boston, Baltimore și Amsterdam.

Aceasta este a treia companie aeriană care devine parte din istorie în 2019, după compania aeriană Germania și bmi Regional.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus