Știri
Îmi place

Zvon: Lufthansa interesată de achiziționarea operatorului AirBerlin?

20 iulie 2016
7708 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Zvon: Lufthansa interesată de achiziționarea operatorului AirBerlin?

Zvonul cum că Lufthansa, cel mai mare operator aerian din Germania, ar putea prelua o parte din rutele și flota operatorului german AirBerlin fac înconjului Germaniei, dar nu numai.

Agenția de presă Reuters afirmă că 3 persoane apropiate discuției ar confirma faptul că există discuții între Lufthansa și acționarul majoritar, Etihad, pentru preluarea a 40 de aeronave și majoritatea rutelor care nu sunt operate de la și către cele două huburi ale Air Berlin de la Duesseldorf și Berlin. Purtătorii de cuvânt a celor două companii aeriene germane au refuzat să comenteze aceste zvonuri.

Dacă aceaste discuții despre posibila achiziție vor fi finalizate cu succes, Lufthansa va prelua și echipajul aeronavelor incluse în tranzacție.

Air Berlin deține o flotă de 148 aeronave, deci achiziția despre care se vorbește va fi una mare, o achiziție care va reduce flota Air Berlin cu 27% însă va mai diminua datoriile companiei care se ridică la peste 1.1 miliarde de euro.

Citește și  O aeronavă Southwest Airlines a aterizat în siguranță după ce a avut probleme grave la unul din motoare în timpul zborului

Aeronavele și rutele preluate în urma achiziției ar urma să fie atribuite operatorului low-cost Eurowings, operator care se află sub aripa Lufthansa, care își va mări cota de piață cu 25-30% prin eliminarea operatorului Air Berlin de pe rutele de mare interes ale Eurowings.

Vom urmări în continuare acest subiect și vă vom ține la curent, însă până atunci ne-ar plăcea să știm părerea ta despre aceste zvonuri.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *