+110 rute regulate în sezonul de vară al anului 2024 de la și spre București

Aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București / Foto: BoardingPass

Programul de zbor de vară al anului 2024 în aviație a debutat la data de 31 martie 2024, iar cel mai mare aeroport din România, aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București, va avea în orarul de vară al anului 2024 zboruri regulate către peste 110 destinații.

26 de companii aeriene vor opera în sezonul de vară al acestui an un total de circa 115 rute regulate spre și dinspre aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din capitala României.

Cele mai mari companii aeriene după numărul de destinații care zboară spre cel mai mare aeroport românesc sunt: Wizz Air (61 de destinații), Ryanair (34 de destinații), TAROM (27 de destinații), HiSky (11 destinații).

Compania Wizz Air, care este și cea mai mare companie aeriană din România după numărul de pasageri transportați, va opera zboruri regulate din București către 61 de destinații. Șase dintre aceste destinații sunt sezoniere (Corfu, Heraklion, Mykonos, Santorini, Zakynthos, Palma de Mallorca).

Pe alte 36 de rutele dinspre și spre aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) București Wizz Air are poziție de monopol.

Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, va zbura în sezonul de vară 2024 de la București către 34 de destinații, din care cinci sunt deservite sezonier (Corfu, Chania, Skiathos, Palma de Mallorca, Zadar). Din cele 34 de destinații din rețeaua sa de la București, Ryanair are poziție de monopol pe 16 dintre ele.

Compania aeriană națională a României, TAROM, va zbura către 28 de destinații conform orarului de vară, dintre care două sunt sezoniere, Nisa (Franța) și Heraklion (Grecia). Pe mai multe rute din aeroportul „Henri Coandă”, TAROM are poziție de monopol, rețeaua sa numărând zece rute cu zboruri operate exclusiv de aceasta.

Începând cu data de 12 aprilie, după o mică pauză, TAROM va relua zborurile către Amman (Iordania), rută care timp îndelungat a fost operată în comun cu Ryanair, însă din aprilie Ryanair a întrerupt zborurile pe această rută.

Pe cinci rute interne, toate operate din București, TAROM are poziție de monopol: Baia Mare, Iași, Oradea, Satu Mare, Suceava. De asemenea, TAROM este singura companie aeriană care operează zboruri din București către Beirut (Liban), Cairo (Egipt), Praga (Cehia) și Sofia (Bulgaria), după retragerea Wizz Air (Praga) și Ryanair (Sofia) de pe unele dintre aceste destinații.

Compania aeriană HiSky operează zboruri regulate către 11 destinații în programul de vară, dintre care nouă sunt destinații europene și două sunt destinații interne, Cluj Napoca și Timișoara.

Una dintre destinațiile deservite de HiSky se află în Orientul Mijlociu, Tel Aviv (Israel), iar cealaltă este peste Oceanul Atlantic. Această rută va fi zburat de HiSky începând de 7 iunie către unul dintre cele mai importante noduri aeriene din Statele Unite ale Americii, aeroportul JFK din New York.

Zborurile dintre București și New York vor fi operate de HiSky de 4 ori pe săptămână cu un avion de tip A330-200, detalii aici.

În plus față de zborurile regulate, HiSky și TAROM vor opera în această vară mai multe zboruri charter pentru diferiți turoperatori, aceste zboruri neregulate (charter) nu apar pe hartă.

Alianța Star Alliance are 26 companii membre, dintre care șase zboară regulat spre și din aeroportul „Henri Coandă” din România, aceste companii sunt Aegean Airlines, Austrian Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Swiss, Turkish Airlines.

Pe aeroportul „Henri Coandă” din București operează în programul de vară trei companii aeriene din alianța SkyTeam: Air France, KLM și TAROM. Air France zboară regulat spre aeroportul Charles de Gaulle din Paris cu o frecvență de până de 17 zboruri săptămânale.

Compania KLM zboară cu o frecvență de 20 de zboruri pe săptămână între aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București și Amsterdam (Țările de Jos).

oneworld este o alianță din care fac parte 13 companii aeriene, însă numai două dintre acestea zboară regulat spre România, mai exact spre aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni). Compania British Airways leagă cu 13 zboruri săptămânale capitala României de capitala Regatului Unit, Londra, iar Qatar Airways zboară de două ori pe zi spre Doha (Qatar).

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Certificatul de Operator Aerian al Aerro Direkt (România) a fost reactivat

Articolul următor

Sezonul de vară 2024 la cele mai mari trei aeroporturi regionale din țară

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share