144 de mii de doze de vaccin anti-Covid 19 au ajuns marți în România (foto)

Foto: Mihai Baltă

Marți dimineață a ajuns la în România o tranșă de 140 de mii de doze de vaccin anti-Covid 19 pe cale aeriană cu avioane ale companiei DHL.

Cele 140 de mii de doze care au ajuns marți pe cale aeriană la București, Cluj Napoca și Timișoara vor fi distribuite astfel:
– București: 40.950 de doze;
– Iași : 25.350 doze;
– Cluj-Napoca: 29.250 doze;
– Constanța: 8775 doze;
– Craiova: 12.675;
– Brasov: 12.675;
– Timișoara: 10.725.

Potrivit autorităților, pentru luna ianuarie a anului 2021 România va primi 600 de mii de doze de vaccin anti-Covid 19 produse de Pfizer și BioNTech din cele 10.7 milioane contractate de statul român prin Comisia Europeană.

Cele 600 de mii de doze alocate lunii ianuarie vor fi livrate în patru tranșe și cel mai probabil toate vor sosi tot la București, Timișoara și Cluj Napoca pe cale aeriană din Belgia.

Următorul transport de aproximativ 150 de mii de doze spre România va avea loc în 4 ianuarie 2021.

În ziua de Crăciun a intrat în România prin vama Nădlac 2 un camion care transporta o tranșă simbolică de 10 mii de doze de vaccin anti-Covid 19.

Campania de vaccinare anti-Covid 19 a început în 27 decembrie 2020 la nivel european, inclusiv în țara noastră.

După numeroase luni de pregătire, suntem bucuroși că ne-a fost atribuită misiunea de distribuire a vaccinurilor și că putem astfel contribui cu expertiza logistică și rețeaua noastră pentru a face vaccinul accesibil la nivel mondial”, menționează Agnieszka Blas, Director General DHL Express Romania. „Criza actuală a arătat cât de importante sunt rețelele logistice internaționale pentru a asigura societatea cu echipamentul de protecție sau trusele de testare necesare pentru asigurarea sănătății. Acum pășim un nou pas important în lupta noastră comună împotriva virusului. Echipele DHL din 220 de țări și teritorii și rețeaua noastră globală Express, sunt gata să livreze oricând și oriunde, pentru același scop – Connecting People. Improving Lives.

Pe lângă primele zboruri către Israel, Mexic și Singapore, DHL se pregătește să efectueze alte zboruri în perioada următoare, cu vaccinuri de la centrele sale de operare din întreaga lume.

Peste 9.000 de specialiști lucrează în rețeaua globală DHL, astfel încât produsele farmaceutice, dispozitive medicale, studiile clinice și organizațiile de cercetare, angrosistii și distribuitorii, precum și spitalele și furnizorii de asistență medicală să fie conectați aceluiași lanț valoric și, prin digitalizare, conectează fiecare pas intermediar, de la studiile clinice la punctele de asistență.

Urmărește BoardingPass.ro și pe Google NewsTotal
17
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
17
Share