Urmărește-ne

Etihad Airways își reduce participația din Air Serbia de la 49 la 18%

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Etihad Airways își reduce participația din Air Serbia de la 49 la 18%

Știri

Etihad Airways își reduce participația din Air Serbia de la 49 la 18%

Guvernul de la Belgrad a crescut participația deținută în Air Serbia de la 51 la 82% prin recapitalizarea companiei aeriene.

Ca urmare a acestei acțiuni, menită să acopere pierderile suferite de compania sârbă din cauza pandemiei, participația companiei Etihad în Air Serbia a scăzut de la 49% la 18%.

Compania din Orient care a deținut 49% din acțiunile Air Serbia din ianuarie 2014 nu a dorit să mai continue investițiile în compania sârbă iar Guvernul de la Belgrad a căutat soluții pentru redresarea companiei naționale.

Suntem recunoscători Guvernului Republicii Serbia pentru sprijinul acordat companiei aeriene naționale pentru a depăși obstacolele comerciale cauzate de pandemia de coronavirus în cel mai dificil an din istoria traficului aerian de pasageri,” a declarat CEO-ul Air Serbia, Duncan Naysmith.

Citește și  Blue Air operează ruta București - Heathrow exclusiv cu Boeing 737 MAX

În luna octombrie a anului 2020 Guvernul sârb a adoptat un decret care-i permite statului să recapitalizeze compania Air Serbia.

Prin recapitalizare statul sârb are și opțiunea de a-și crește participația în companie iar ulterior o poate vinde altei entități, potrivit EXYU Aviation.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus