Etihad Airways își reduce participația din Air Serbia de la 49 la 18%

Guvernul de la Belgrad a crescut participația deținută în Air Serbia de la 51 la 82% prin recapitalizarea companiei aeriene.

Ca urmare a acestei acțiuni, menită să acopere pierderile suferite de compania sârbă din cauza pandemiei, participația companiei Etihad în Air Serbia a scăzut de la 49% la 18%.

Compania din Orient care a deținut 49% din acțiunile Air Serbia din ianuarie 2014 nu a dorit să mai continue investițiile în compania sârbă iar Guvernul de la Belgrad a căutat soluții pentru redresarea companiei naționale.

Suntem recunoscători Guvernului Republicii Serbia pentru sprijinul acordat companiei aeriene naționale pentru a depăși obstacolele comerciale cauzate de pandemia de coronavirus în cel mai dificil an din istoria traficului aerian de pasageri,” a declarat CEO-ul Air Serbia, Duncan Naysmith.

În luna octombrie a anului 2020 Guvernul sârb a adoptat un decret care-i permite statului să recapitalizeze compania Air Serbia.

Prin recapitalizare statul sârb are și opțiunea de a-și crește participația în companie iar ulterior o poate vinde altei entități, potrivit EXYU Aviation.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
14
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
14
Share