Urmărește-ne

2020: mai puține zboruri însă mai multe persoane decedate în accidente decât în 2019

  1. BoardingPass.ro
  2. Accidente aviatice
  3. 2020: mai puține zboruri însă mai multe persoane decedate în accidente decât în 2019
Foto: Reuters

Accidente aviatice

2020: mai puține zboruri însă mai multe persoane decedate în accidente decât în 2019

2020 a fost anul în care numărul total de zboruri a scăzut dramatic față de anul precedent din cauza pandemiei însă în ciuda acestui fapt anul trecut au decedat mai multe persoane în accidente aviatice decât în 2019.

În anul 2020 au avut loc nu mai puțin de 39 de accidente aviatice iar în cinci dintre acestea însă și-au pierdut viața 299 de persoane.

Potrivit datelor, în 2019 au fost înregistrate 86 de accidente iar 257 de persoane și-au pierdut viața în opt dintre acestea.

În ceea ce privește 2020, mai bine de jumătate dintre cele 299 de victime și-au pierdut viața în 8 ianuarie 2020 când un Boeing 737 al Ukraine International Airlines a fost doborât de rachete în apropiere de Teheran (Iran) la scurt timp după decolare.

La bordul avionului care avea ca destinație Kiev s-au aflat 176 de persoane și din nefericire toate și-au pierdut viața.

Al doilea accident aviatic major care a avut loc în 2020 s-a întâmplat în Karachi (Pakistan) în 22 mai când un Airbus A320 care opera zborul Pakistan International Airlines PIA8303 de la Lahore s-a prăbușit în apropiere de aeroportul de destinație.

Investigațiile preliminare ale accidentului în care și-au pierdut viața 97 de persoane din avion și una de la sol au arătat că ambele motoare ale avionului au fost avariate la contactul cu pista aeroportului după ce piloții au efectuat greșit o manevră de tip „go-around”.

În urma acestui accident dar și a altor nereguli descoperite, compania Pakistan International Airlines a primit interdicția de a mai zbura în Europa și America.

Citește și  Un avion care zbura pentru Wizz Air a avut probleme în timpul aterizării la Iași

Al treilea accident aviatic în care și-au pierdut viața 19 pasageri și doi piloți a avut loc în Calicut (India) în 7 august.

Atunci un Boeing 737 deținut de Air India Express a aterizat în timpul unei ploi torențiale și a ieșit de pe pista aeroportului de destinație. Acesta s-a oprit într-o prăpastie iar la impactul cu solul avionul s-a rupt în mai multe bucăți.

Alți 165 de pasageri și patru membri ai echipajului care se aflau la bordul avionului ce efectua un zbor de repatriere din Dubai au supraviețuit acestui accident.

Un accident similar a avut loc în condiții identice în 5 februarie și în Istanbul. Un Boeing 737 care opera zborul Pegasus Airlines 2193 din Izmir spre aeroportul Sabiha Gokcen din Istanbul a ieșit de pe pistă și a căzut într-o prăpastie.

Avionul implicat în acest accident s-a rupt în trei bucăți iar trei pasageri și-au pierdut viața, mai multe detalii aici.

Un accident mai puțin obișnuit în care și-a pierdut viața o persoană a avut loc în 7 mai când un Boeing 737 deținut de compania Southwest Airlines din SUA a lovit mortal pe pistă în timpul aterizării o persoană care a escaladat gardul aeroportului.

Avionul implicat în accident din Dallas spre Austin.

Din punct de vedere statistic în 2020 a avut loc un accident la 3.7 milioane de zboruri operate, rată similară cu media ultimilor 10 ani.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus