50 de ani de Airbus: România este un partener pentru viitor

Acum 50 de ani începea povestea Airbus, odată cu lansarea programului Airbus A300 în cadrul Paris Air Show. În urmă cu 49 de ani, Airbus și România porneau pe drumul unei cooperări de durată.

Airbus aniversează 50 ani de progres și pionierat și suntem mândri să împărtășim lumii realizările noastre. Suntem, de asemenea, mândri de prezența noastră globală și prețuim toate parteneriatele care au adus un plus de valoare muncii noastre. România este un partener de cursă lungă. Ne-am consolidat prezența aici în ultimele cinci decenii și ne-am luat un angajament pe termen lung. Suntem optimiști că vom lucra împreună pentru încă cel puțin 50 de ani. Cu siguranță, România este un partener pentru viitor”, a declarat Georges Durdilly, șeful Airbus în România, la evenimentul aniversar organizat în București.

Airbus este principalul partener al României în sectorul aeronautic, generând peste 6.300 locuri de muncă, direct sau indirect, grație unei prezențe locale solide prin Airbus Helicopters Romania, Premium Aerotec și Airbus Defence and Space în România.

Airbus Helicopters Romania, un joint venture înființat în 2002, în Brașov, exportă în prezent peste 75% din producție. Acest centru de excelență pentru mentenanță, reparații și revizii pentru elicoptere civile și militare deservește clienți din peste 30 de țări. Un sondaj realizat în 2017 printre clienții din toată lumea a clasat Airbus Helicopters Romania pe locul întâi.

Fabrica Premium Aerotec, companie deținută în totalitate de Airbus, produce la Brașov componente complexe pentru aeronave. Fiecare aeronavă Airbus conține componente produse în România.

De asemenea, Airbus are o istorie impresionantă alături de TAROM. Acum 27 de ani, cele două companii au început o colaborare extraordinară cu o aeronavă de cursă lungă A310 pentru zboruri din România către SUA și Asia. În prezent, TAROM operează aeronave Airbus A318, introduse în 2006 pentru curse scurte. În viitor, Airbus este gata să oferteze TAROM cu cele mai eficiente aeronave din punct de vedere energetic.

Cooperarea Airbus cu România a fost extinsă în 2005, când Divizia Defense and Space a deschis un birou în țară, care de atunci a devenit un hub de inginerie și servicii pentru toate produsele și serviciile Airbus Defence and Space.

În România, Airbus investește în viitor și cooperează îndeaproape cu instituții educaționale pentru a dezvolta viitoare talente. Airbus Helicopters România, în parteneriat cu Colegiul Tehnic Transilvania din Brașov, a implementat un program educațional care urmărește dezvoltarea unei noi generații de tehnicieni în aviație. În acest an școlar, în colegiu sunt 8 clase specializate în aeronautică.

Am lansat acest program în 2016 cu o singură clasă și mai puțin de 30 de studenți. În acest an școlar avem 225 de studenți care au oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile la sediul nostru din Brașov. Suntem bucuroși că putem contribui la dezvoltarea unor specialiști în România. Aceștia sunt viitorul Airbus!”, a declarat Georges Durdilly, șeful Airbus în România.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Blue Air și-a cedat partea de 49% deținută în compania Air Moldova

Articolul următor

Rută nouă: București – Torino cu TAROM din 30 noiembrie

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share