Blue Air și-a cedat partea de 49% deținută în compania Air Moldova

În urmă cu un an Civil Aviation Group SRL din Republica Moldova, care era deținută în proporție de 49% de Blue Air, a preluat compania de stat Air Moldova însă în ultimele săptămâni Blue Air și-a cedat partea deținută în compania moldovenească.

După modificarea asociaților, letonianul Dzintars Pomers, care este administratorul Civil Aviation Group SRL, deține acum 49% iar alți doi cetățeni din Republica Moldova, Ianovici Andrei și Melnik Serghei, dețin 51% din companie, 25.5% fiecare.

Advertisements

Potrivit Mold Street, schimbarea a avut loc între 18 septembrie și 7 octombrie 2019, perioadă în care Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale (ARBI) a CNA şi Procuratura Anticorupţie din Republica Moldova au aplicat un sechestru în valoare de 301.6 milioane de lei moldovenești pe capitalul Air Moldova, dar și pe cel al Civil Aviation Group SRL.

Citește și  Un Cessna 150 a aterizat forțat sâmbătă pe un câmp de lângă aerodromul Strejnic

Tot în perioada amintită, autoritățile din Moldova au aplicat un sechestru în valoare de circa 670 de milioane de lei moldovenești şi pe bunuri și active deținute de Air Moldova, inclusiv autoturisme, imobile, dar şi două avioane.

O analiză mai detaliată a situației și raporturile publicate de autoritățile din Republica Moldova cu privire la această privatizare pot fi citite pe Mold-Street.com.

Advertisements
Total
7
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
7
Share