+830 de zboruri dinspre/spre aeroportul Otopeni întârziate în ultima săptămână

Aeroportul Henri Coandă din București / Foto: BoardingPass

Peste 830 de zboruri dinspre și spre aeroportul Henri Coandă din București au fost operate săptămâna trecută cu întârziere.

În intervalul 11-18 august 2022, pe aeroportul Henri Coandă din București au fost înregistrate un număr de 839 de zboruri (aterizări și decolări) care au avut întârzieri mai mari de 30 de minute.

Numărul acestora este în creștere (+95 zboruri) față de datele raportate de CNAB în săptămâna anterioară, detalii AICI.

Dintre acestea, aproape jumătate (410) au avut drept cauză întârzierea sau rotația echipajelor sau avioanelor, afirmă CNAB.

Numărul zborurilor întârziate corespunde, în general, cotei de piață a companiilor aeriene care operează pe cel mai mare aeroport din țara noastră.

Astfel, din cele 816 de zboruri care au avut întârzieri în perioada 11-18 august 2022, cele mai multe au fost ale Wizz Air (254 de zboruri), TAROM (133 de zboruri), Blue Air (122 de zboruri) și Ryanair (133 zboruri).

În același interval de referință, au fost anulate doar opt zboruri de către mai multe companii aeriene, în creștere ușoară (+3) față de numărul raportat în săptămâna anterioară.

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) afirmă că în intervalul 11-18 august pe aeroportul Henri Coandă au fost operate 2.333 de zboruri (2.192 regulate și 41 chartere), cu 48 mai puține decât în săptămâna anterioară.

Pasagerii afectați de aceste întârzieri și anulări sunt de cele mai multe ori eligibili pentru a obține până la 600 de euro sub formă de compensații de la companiile aeriene, detalii AICI.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
14
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
14
Share