A ‘pensionat’ compania Emirates primul său Airbus A380?

Foto: Craig Stevens

Cel mai mare operator de Airbus A380 din lume se pare că începe să retragă definitiv din serviciul comercial primele sale Airbusuri A380.

Marți, 27 octombrie, Emirates a mutat un Airbus A380 (A6-EDB) care a zburat ultima dată în februarie 2020 de la hubul său din Dubai (DXB) la aeroportul Tarbes-Lourdes-Pyrénées (LDE) din sudul Franței.

Acesta este primul din peste 100 de Airbusuri A380 Emirates aflate acum în conservare care părăsește Dubaiul, iar acest lucru dar și destinația zborului pot fi un indiciu cu privire la ‘pensionare’ permanentă a avionului.

Airbusul în cauză este înmatriculat A6-EDB (număr serie 013) și a fost recepționat de Emirates în urmă cu exact 12 ani. Acesta a fost al doilea A380 care a intrat în flota companiei din Emirate.

Emirates este cel mai mare operator de A380 din lume cu o flotă care numără 114 Airbusuri A380.

Compania mai urmează să recepționeze încă opt iar ultimul dintre ele va fi și ultimul A380 asamblat de producătorul european de avioane.

Până în prezent doar Singapore Airlines și Air France au renunțat definitiv la o parte respectiv la întreaga flotă de A380.

De asemenea, Lufthansa a anunțat că va reintroduce în serviciul comercial acest tip de avion doar dacă va exista suficientă cerere și nevoie de capacitate de transport pe rutele sale.

Până la redactarea acestei știri Emirates nu a făcut niciun anunț cu privire la soarta Airbusului A380 (A6-EDB) pe care l-a mutat pe aeroportul din sudul Franței.

Urmărește BoardingPass.ro și pe Google News⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
8
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
8
Share