Urmărește-ne

Accident: un avion s-a prăbușit la sud de Kabul (actualizat)

  1. BoardingPass.ro
  2. Accidente aviatice
  3. Accident: un avion s-a prăbușit la sud de Kabul (actualizat)
Foto: Sergey Kustov

Accidente aviatice

Accident: un avion s-a prăbușit la sud de Kabul (actualizat)

Actualizare, ora 14:55: Potrivit ultimelor informații și imagini de la locul accidentului, avionul care s-a prăbușit la sud de Kabul ar fi un Bombardier Global Express în versiune militară.

După schema de culoare de pe fuzelajul său, acesta ar aparține Forțelor Aeriene ale SUA.

Locul în care avionul a fost găsit este în apropierea bazei aeriene Bagram din Afganistan, bază militară folosită de Forțele Aeriene ale SUA.

De asemenea, Talibanii care ocupă regiunea Ghanzi din Afganistan au declarat presei că au doborât un avion aparținând SUA.

Inițial presa internațională, citând surse oficiale afgane, a relatat faptul că avionul implicat în acest accident ar fi un Boeing 737 Ariana Afghan Airlines care transporta 83 de pasageri. Oficialii companiei aeriene au transmis că niciunul din avioanele companiei nu a fost implicat astăzi într-un accident aviatic.


__________
Un Boeing 737-400 care efectua un zbor intern a companiei aeriene Ariana Afghan Airlines s-a prăbușit în apropiere de capitala Afganistanului.

Potrivit presei internaționale, Boeingul 737 s-a prăbușit la sud de Kabul, într-o zonă muntoasă din provincia Ghanzi, controlată de Talibani, luni în jurul orei locale 13:15. La bordul acestuia se aflau 83 de pasageri.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

În prezent nu se cunosc detalii despre ruta pe care avionul zbura.

Contrar informațiilor oferite de surse locale, oficialii companiei aeriene Ariana Afghan Airlines au declarat pentru agenția de presă AFP că niciunul din avioanele sale nu a fost implicat într-un accident.

Compania Ariana Afghan Airlines este cea mai mare companie aeriană din Afganistan și este deținută de gurvenul acestei țări.

Știre în curs de actualizare.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus