Accident: un Boeing 737 Pegasus Airlines a ieșit de pe pista aeroportului din Trabzon, Turcia (FOTO)

O veste mai puțin plăcută vine de la Trabzon, Turcia, acolo unde ieri seară, 13 Ianuarie 2018, o aeronavă de tip Boeing 737-800, înmatriculată TC-CPF, aparținând companiei Pegasus Airlines, a ieșit din pistă în urma unei aterizări nereușite. Aeronava efectua zborul PC8622 pe ruta Ankara Esenboğa Airport – Trabzon Uluslararası Havalimanı.

Conform informațiilor oferite de Flightradar24, aeronava a decolat de pe aeroportul din Ankara la ora 22:33 (21:33 ora României) și a aterizat la Trabzon la ora 23:25 (22:25 ora României).

Advertisements

Pentru a putea înțelege mai ușor cauzele incidentului, suntem nevoiți să explicăm premisele, după cum urmează: la ora aterizării vremea era relativ bună, aer cețos însă vizibilitatea era peste 2800 de metri, pista aeroportului era umedă, fapt care a dus la scăderea aderenței, iar lungimea pistei aeroportului din Trabzon este relativ mică, de 2640 de metri. Conform informațiilor de la fața locului, piloții ar fi văzut târziu pista de aterizare, iar în momentul touch-down-ului, aeronava ar fi rulat cu peste 200km/h în a doua parte a pistei, motiv pentru care s-ar fi încercat o manevră de go-around. Realizând că nu au destulă viteză și spațiu pentru a accelera și decola din nou, piloții au recurs la frânarea forțată, fapt care a dus la deraparea aeronavei și căderea acesteia în panta din partea stângă de la finalul pistei.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Aeronava de tip Boeing 737-800, care se afla în flota celor de la Pegasus din anul 2012 a suferit avarii serioase, iar în urma impactului cu solul unul dintre motoare s-a desprins și a căzut în Marea Neagră.

La bordul aeronavei se aflau 168 de persoane, dintre care 162 de pasageri și 6 membri ai echipajului, doi piloți și patru însoțitori de bord. Din fericire, nimeni nu și-a pierdut viața, trei dintre pasageri suferind răni minore și fiind tratați la fața locului, conform declarațiilor primarului din Trabzon, Orhan Fevzi, oferite publiației airporthaber.com.

În urma acestui incident, aeroportul din Trabzon a fost închis, o aeronavă aparținând operatorului Atlas Global, care efectua zborul KK60, de la Istanbul și se pregătea să aterizeze la Trabzon, a fost redirecționată către Ordu-Giresun Airport, iar toate celelalte aterizări și decolări programate în cursul nopții au fost anulate.
Astăzi de dimineață, începând cu ora locală 10:30 (09:30 ora României), aterizările și decolările de la Trabzon s-au reluat, însă, în continuare, aeronavele înregistrează întârzieri.

Foto: Yenisafak.com

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share