Urmărește-ne

Accident: un Boeing 737 Ukraine International s-a prăbușit la Teheran (foto)

  1. BoardingPass.ro
  2. Accidente aviatice
  3. Accident: un Boeing 737 Ukraine International s-a prăbușit la Teheran (foto)

Accidente aviatice

Accident: un Boeing 737 Ukraine International s-a prăbușit la Teheran (foto)

Actualizare, 8 ianuarie ora 21:30: AVHerald, unul dintre cele mai apreciate siteuri independente de analiză a evenimentelor din industrie, a analizat cu atenție fotografii de înaltă rezoluție și anunță că presupusele găuri posibil create de un dispozitiv explozibil vizibile în unele fotografii care circulă pe internet sunt de fapt cauzate de pietre iar în unele cazuri sunt chiar pietre și umbrele lor. Din păcate aceste aspecte nu pot fi observate în fotografiile de slabă calitate care circulă pe internet.


__________
Actualizare, 8 ianuarie ora 11:00: Compania aeriană confirmă numărul de pasageri aflați la bordul avionului care s-a prăbușit în Teheran și anunță că a suspendat toate zborurile spre capitala Iranului pe o perioadă nedeterminată cu efect imediat.

Ukraine International Airlines mai declară că avionul, construit în 2016, implicat în acest accident a fost verificat de echipa tehnică în 6 ianuarie 2020.

Investigația accidentului va fi efectuată de autoritățile din Ucraina, Iran și reprezentanți ai companiei Boeing.


_____________
Un Boeing 737-800NG al companiei Ukraine International Airlines s-a prăbușit azi-dimineață în Iran la scurt timp după decolare.

Avionul, înmatriculat UR-PSR, opera zborul PS752 pe ruta Teheran – Kiev și avea la bord 169 de pasageri și nouă membri ai echipajului. Boeingul 737-800NG implicat în acest accident a fost livrat în 2016 și este propulsat de două motoare CFM56.

Citește și  Terra Avia Moldova va recepționa un Airbus A320 și un Boeing 747-400F

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Potrivit presei iraniene, avionul ar fi dispărut de pe radar la ora locală 06:40 iar in urma impactului cu solul și-au pierdut viața toate persoanele aflate la bordul său. Piloții aflați la manșa aparatului nu ar fi transmis turnului de control niciun mesaj de urgență.

Ambasada Ucrainei la Teheran a menționat că la bordul avionului se aflau 82 de pasageri iranieni, 63 canadieni, 11 ucraineni (inclusiv cei nouă membri ai echipajului), 10 suedezi, patru afgani, trei pasageri din Germania și alți trei din Marea Britanie.

Boeingul companiei ucrainene a fost găsit de echipajele de urgență la 12 mile distanță de pista 29R a aeroportului internațional din capitala Iranului, în apropiere de suburbia Parand a Teheranului.

Primele informații făcute publice de oficialii iranieni indică faptul că avionul ar fi avut probleme tehnice însă cauza exactă a accidentului va fi determinată doar după finalizarea anchetei.

Compania ucraineană operează cinci zboruri pe săptămână între cele două capitale și potrivit Reuters acesta este primul accident în care un avion al Ukraine International Airlines (UIA) a fost distrus.

UIA a fost fondată în 1992 și deține o flotă compusă din peste 40 de avioane, Boeinguri 737, 767, 777 și Embraere E190.Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus