Urmărește-ne

Activitatea de plane spotting de pe ”căsuța meteo” este interzisă temporar; CNAB răspunde

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Activitatea de plane spotting de pe ”căsuța meteo” este interzisă temporar; CNAB răspunde

Știri

Activitatea de plane spotting de pe ”căsuța meteo” este interzisă temporar; CNAB răspunde

De mai bine de două săptămâni, activitatea de plane spotting pe acoperișul așa cunoscutei ”căsuțe meteo” (foto) de lângă calea de rulare Delta a aeroportului Otopeni este interzisă temporar.

Acest lucru le este adus la cunoștință tuturor spotterilor care ajung în această zonă și raportează către departamentul de Securitate al aeroportului activitatea pe care urmează să o desfășoare.

Din cauza faptului că agenții de securitate nu au putut să ne ofere un răspuns clar cu privire la această interdicție, am contactat biroul de presă al CNAB și am primit următorul răspuns:
Suspendarea activității de plane spotting, este o măsura pe care CNAB o poate aplica, în funcție de coordonatele activităților desfășurate la nivelul AIHCB. Această măsura este stipulată inclusiv în regulamentul pe care persoanele ce doresc să desfășoare activități de plane spotting la AIHCB, îl completează și îl transmit către CNAB cu restul documentelor.

Situația de față este una temporară, urmând ca activitatea de plane spotting din zona respectivă, să revină la normal imediat ce acest lucru va fi posibil.

Din păcate, această locație oferă cea mai bună vedere și este locul perfect de fotografiere a aeronavelor care aterizează și decolează la Otopeni, tocmai datorită faptului că acoperișul ”căsuței” servea drept platformă, iar astfel gardul care înconjoară zona aeroportuară nu mai intra în cadru.

Locații de plane spotting la Aeroportul Henri Coandă propuse de CNAB:

Alte locații de plane spotting din zona aeroportului Otopeni rămân neafectate de aceste schimbări.

Foto: Marian Manciu

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus