Activitatea de plane spotting de pe ”căsuța meteo” este interzisă temporar; CNAB răspunde

De mai bine de două săptămâni, activitatea de plane spotting pe acoperișul așa cunoscutei ”căsuțe meteo” (foto) de lângă calea de rulare Delta a aeroportului Otopeni este interzisă temporar.

Acest lucru le este adus la cunoștință tuturor spotterilor care ajung în această zonă și raportează către departamentul de Securitate al aeroportului activitatea pe care urmează să o desfășoare.

Din cauza faptului că agenții de securitate nu au putut să ne ofere un răspuns clar cu privire la această interdicție, am contactat biroul de presă al CNAB și am primit următorul răspuns:
Suspendarea activității de plane spotting, este o măsura pe care CNAB o poate aplica, în funcție de coordonatele activităților desfășurate la nivelul AIHCB. Această măsura este stipulată inclusiv în regulamentul pe care persoanele ce doresc să desfășoare activități de plane spotting la AIHCB, îl completează și îl transmit către CNAB cu restul documentelor.

Situația de față este una temporară, urmând ca activitatea de plane spotting din zona respectivă, să revină la normal imediat ce acest lucru va fi posibil.

Din păcate, această locație oferă cea mai bună vedere și este locul perfect de fotografiere a aeronavelor care aterizează și decolează la Otopeni, tocmai datorită faptului că acoperișul ”căsuței” servea drept platformă, iar astfel gardul care înconjoară zona aeroportuară nu mai intra în cadru.

Locații de plane spotting la Aeroportul Henri Coandă propuse de CNAB:

Alte locații de plane spotting din zona aeroportului Otopeni rămân neafectate de aceste schimbări.

Foto: Marian Manciu

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

TAP Portugal a anulat din nou zborurile Lisabona – București – Lisabona; avionul care trebuia să ajungă la București e în Africa

Articolul următor

TAP Portugal: un Airbus A330 va aduce astăzi la București pasagerii afectați de zborul anulat noaptea trecută

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share