Urmărește-ne

Adio YR-LCB! Al doilea Airbus A310 din flota TAROM a fost “pensionat” astăzi

  1. BoardingPass.ro
  2. Curiozități
  3. Adio YR-LCB! Al doilea Airbus A310 din flota TAROM a fost “pensionat” astăzi

Curiozități

Adio YR-LCB! Al doilea Airbus A310 din flota TAROM a fost “pensionat” astăzi

Astăzi, 12 septembrie, aeronava YR-LCB a efectuat ultimul sa decolare pentru TAROM operând zborul RO416 Madrid – București, la manșa aeronavei afându-se comandantul Dan Trusca și copilotul Liviu Vasilache.

YR-LCB, acesta este numărul de înmatriculare al celui de-al doilea Airbus A310 care se află în flota operatorului național TAROM. În toată existența companiei, flota sa a numărat din păcate numai trei astfel de aeronave, acestea fiind YR-LCA, YR-LCB și YR-LCC.

Airbus-ul A310 YR-LCA se află încă în serviciul comercial al TAROM, însă va fi retras de asemenea în luna octombrie a acestui an, iar YR-LCC s-a prăbușit lângă localitatea Balotești la mai puțin de un an de zile de la intrarea sa în flota TAROM. Detalii amănunțite despre acest accident regăsiți aici.

YR-LCB a fost recepționat de TAROM direct de la producătorul francez, Airbus, la data de 17 decembrie 1993 împreună cu YR-LCA. A treia aeronava Airbus A310 (YR-LCC) a fost deținută prima dată de Pan Am din 14 august 1987 până în anul 1991 când a fost achiziționată de Delta Airlines. 3 ani mai târziu, în 10 aprilie 1994, aeronava se alătură celor două A310 deja existente în flotă.

Citește și  Un A330 va transporta 527 de mii de doze de vaccin din București spre Seul

Din păcate TAROM nu a organizat niciun eveniment special cu ocazia retragerii acestei aeronave din flotă, de asemenea nici data în care această aeronavă dar și cealaltă va fi scoasă din serviciul comercial nu a fost anunțată de oficialii TAROM, însă aceștia au confirmat faptul că aceste avioane vor fi valorificate, însă nu a fost precizat și modul prin care vor fi valorificate.

YR-LCB a efectuat primul zbor în data de 9 martie 1992, are o vechime de 24.5 ani, oferă 20 de locuri în Business Class și alte 189 în Economy.

Ieri am avut ocazia să fotografiem această aeronavă la aterizarea sa pe aeroportul Otopeni după sosirea de la Amsterdam, iar mai jos aveți mesajul postat pe Facebook de unul din anajații TAROM de la hangarul de pe aeroportul Henri Coandă.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus