Adria Airways are la dispoziție o săptămână să obțină fonduri

Operatorul sloven a primit astăzi la dispoziție șapte zile pentru a atrage fondurile necesare operării în siguranță și la timp a zborurilor regulate, potrivit EX-YU Aviation.

În cazul în care Adria Airways nu reușește să obțină lichiditățile necesare, Agenția de Aviație Civilă din Slovenia îi va revoca certificatul de operator aerian și va începe procedura de faliment.

Advertisements

Autoritatea de reglementare a menționat că transportatorul are acum doar zece aeronave la dispoziție după ce cele trei avioane Airbus A319 au fost preluate de companiile de leasing pentru neplata datoriilor.

De asemenea, până miercuri managementul companiei aeriene trebuie să prezinte un plan viabil de restructurare. Agenția slovenă a menționat anterior că va revoca Certificatul de operator aerian al Adria în cazul în care constată că compania nu mai are fonduri suficiente pentru a efectua zboruri fără întârzieri semnificative și în siguranță.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Ieri, creditorii companiei aeriene au început să își încheie cooperarea cu Adria Airways. Printre aceștia se numără și compania de leasing AeroCentury care a preluat de la compania slovenă un total de patru avioane CRJ900.

În acest moment nu este clar dacă Adria Airways va relua operațiunile mâine.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share