Aegean Airlines devine acționar majoritar al companiei românești Animawings

Foto: Richard Mircea George

Compania elenă își mărește participația deținută în cadrul companiei aeriene românești Animawings de la 25% la 51% din acțiuni.

Compania aeriană românească Animawings a fost fondată în ianuarie 2020 de către grupul Memento (actual MCP Holding BV) care deține printre altele și turoperatorul Christian Tour, detalii AICI.

Advertisements

Două luni mai târziu, în martie 2020, compania a anunțat că Aegean Airlines preia 25% din acțiunile Animawings, restul de 75% din acțiuni fiind deținute în continuare de grupul cu sediul la Amsterdam, așa cum am scris la vreme respectivă AICI.

Mai mult decât atât, Animawings a preluat un avion de tip Airbus A320 de la compania elenă și a închiriat în ultimul an alte două avioane de la Aegean Airlines.

Investiția companiei Aegean Airlines în Animawings ia amploare, iar miercuri, 13 octombrie, Cristian Pandel, CEO al grupului MCP Holding BV, a anunțat că Aegean Airlines își crește participația în cadrul Animawings de la 25% la 51% din acțiuni.

În urma acestei tranzacții, Aegean Airlines devine astfel acționar majoritar al companiei aeriene românești. Restul pachetului de 49% de acțiuni rămân în proprietatea MCP Holding BV.

Cu această ocazie, Cristian Pandel declară: „Extinderea parteneriatului va aduce numeroase beneficii ȋn sensul impunerii companiei noastre ca jucător de top al pieței aviatice locale şi regionale. AEGEAN Airlines ȋşi extinde astfel cota de participare strategică la 51% din capitalul companiei aeriene Animawings.

Compania noastră, care se bucură deja de susținerea şi vasta experiență a partenerului grec, va reprezenta ȋn continuare un joint venture între AEGEAN Airlines şi Memento Group.
Aceasta va rămâne o societate comercială românească şi va opera ȋn continuare sub steagul României.

Boardul de management al companiei va fi ȋn continuare condus şi coordonat de către Cristian Pandel, în calitate de Președinte al Boardului.

De asemenea, implicarea AEGEAN Airlines va continua şi va crește ȋn următoarea perioadă aducând suport şi know how tuturor echipelor şi departamentelor din cadrul Animawings prin specialiști cu vastă experiență.

Mai mult decât atât, ȋn vederea susținerii planurilor de dezvoltare şi extindere ale Animawings se va mări semnificativ flota de aeronave, pentru a satisface nevoile operaționale viitoare.

Animawings va continua cooperarea strânsă cu cel mai mare touroperator din România – Christian Tour – acesta fiind un partener de nădejde ȋn satisfacerea nevoilor de curse charter turistice ale întregii piețe din România.

Ȋn paralel Anima Wings însă ȋşi va urma obiectivele propuse ȋn sensul extinderii operațiunilor pe rute regulate,” a adăugat Cristian Pandel.

În ceea ce privește performanțele financiare ale primului an de activitate, compania Animawings a avut venituri de 12,7 milioane de lei, a pierdere de 2,74 milioane de lei și un număr de 17 angajați.

Advertisements
Total
21
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
21
Share