Urmărește-ne

Aegean Airlines și Air Nostrum sunt interesate de achiziția Croatia Airlines

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Aegean Airlines și Air Nostrum sunt interesate de achiziția Croatia Airlines

Știri

Aegean Airlines și Air Nostrum sunt interesate de achiziția Croatia Airlines

Companiile aeriene Aegean Airlines (Grecia) și Air Nostrum (Spania) sunt interesate să achiziționeze o parte din acțiunile companiei Croatia Airlines potrivit presei croate.

Guvernul de la Zagreb își dorește de câțiva ani să privatizeze compania aeriană croată care este pe pierdere de ani buni însă până acum a primit oferte care nu s-au materializat așadar procesul a fost reluat în acest an.

Luna trecută ministrul transporturilor și infrastructurii din Croația, Oleg Butkovic, a declarat că guvernul din care face parte intenționează să vândă cel puțin 70% din acțiunile companiei aeriene.

În urma acestui anunț, companiile aeriene Aegean Airlines și Air Nostrum și-au arătat interesul pentru a achiziționa o parte din acțiunile Croatia Airlines iar ofertele acestora vor fi analizate de oficialii guvernului și ai companiei aeriene. O decizie cu privire la cele două oferte va fi luată de aceștia până în iunie 2020.

Aegean Airlines, membră a Star Alliance alături, printre altele, de Croatia Airlines, și-a mai exprimat dorința de a prelua compania Croatia Airlines și în 2015 însă procesul nu a fost finalizat.

În ceea ce privește Air Nostrum, aceasta este o companie regională parte a grupului spaniol Iberia cu relații comerciale cu Croatia Airlines. În ultimii ani Air Nostrum i-a închiriat companiei croate avioane CRJ900 și CRJ1000.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus