Urmărește-ne

Aeronavă aparținând Delta Airlines a efectuat o aterizare din greșeală pe baza militară Ellsworth

Știri

Aeronavă aparținând Delta Airlines a efectuat o aterizare din greșeală pe baza militară Ellsworth

O aeronavă Delta Air Lines cu 130 de pasageri la bord a aterizat pe un aeroport în Dakota de Sud, joi seară, datorită unei erori, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului de Transport pentru Siguranța Națională, ce investighează incidentul.

Aeronava Delta A320 a aterizat la Ellsworth Air Force Base la 8:42, ora locală, destinația propriu-zisă fiind un aeroport din Rapid City, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Peter Knudson.

Baza militară Ellsworth este la aproximativ 10 de mile nord față de Rapid City Regional Airport. Cele două aeroporturi au piste orientate aproape identic pe hartă, de la nord-vest spre sud-est.

Zborul Delta 2845 plecase de la Minneapolis cu destinația Rapid City Regional Airport. Delta a contactat pasagerii și „a oferit scuze pentru acest incident”, a spus compania aeriană într-o declarație. Echipajul a fost scos în afara serviciului în timp ce CNST investighează cazul, se arată în declarație. „Delta va coopera pe deplin cu această investigație și a început deja o analiză internă”, se adaugă în comunicat.

Citește și  Cebu Pacific plasează o comandă pentru două A330-300

Forțele aeriene au spus într-o declarație faptul că „au urmat procedurile corespunzătoare pentru a aborda situația” și au asigurat protecția celor de la bază și pasagerilor.

Baza nu a răspuns imediat la o solicitare de informații cu privire la procedurile specifice și dacă controlorii de trafic aerian ai bazei militare ar fi comunicat cu pilotul autorizând aterizarea.

Aterizări pe aeroporturi greșite ale zborurilor comerciale, clasificate ca incidente, sunt în continuare mai frecvente decât mulți pasageri pot realiza sau companiile aeriene ar dori să recunoască.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate

Suntem și pe Facebook

Noutăți de pe Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.

Parcare Otopeni

Parcare Otopeni

Articole populare

Publicitate
Mergi sus