Aeroportul din Bacău va fi reorganizat în societate pe acțiuni

Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău va fi reorganizat, va trece de la regie autonomă la societate pe acțiuni.

Președintele Consiliului Județean Bacău afirmă că aeroportul băcăuan va fi reorganizat și administrat de o societate pe acțiuni. În prezent aceasta funcționează ca regie autonomă și este aflat în subordinea CJ Bacău.

Reorganizarea regiei în societate pe acțiuni va fi o procedură transparentă și va avea în vedere deschiderea acționariatului către mediul de afaceri local (și nu numai!), precum și cooptarea unor parteneri serioși care să facă din aeroport ceea ce el trebuie să fie la nivel regional”, susține oficialul băcăuan.

Condițiile de piață, precum și contextul general actual, arată că modelul regiei aeroportuare și-a epuizat posibilitățile de a contribui la evoluția pozitivă a aeroportului din Bacău, iar o societate pe acțiuni reprezintă un vehicul care poate asigura – mult mai eficient – dezvoltarea acestui obiectiv în anii ce vor veni”, adaugă acesta.

În anunțul făcut marți de președintele CJ Bacău este precizat și faptul că Oana Chelaru și-a dat demisia de la conducerea aeroportului băcăuan.

În urma unui audit extern independent desfășurat pe parcursul anului 2022 și încheiat la sfârșitul anului trecut, am acceptat demisia Oanei Chelaru de la conducerea regiei aeroportuare, în contextul viitoarei reorganizări a acestei entități în societate pe acțiuni”, a explicat președintele CJ Bacău.

Potrivit acestuia, „transformarea în societate pe acțiuni va conduce la instalarea unui management profesionist, al cărui mandat va fi bazat pe principii de eficiență și profitabilitate, cu obiective clare și măsurabile, precum și cu o raportare periodică – de altfel cerută de lege – către acționari”.

De asemenea, oficialul declară că schimbarea este „necesară” și „impusă atât de concluziile auditului instituțional menționat, dar și de rigorile pieței aviatice, lovite în ultimii doi ani de consecințele negative ale pandemiei”.

Președintele CJ Bacău a făcut acest anunț la doar câteva ore după ce Wizz Air a confirmat oficial că va închide baza operațională și majoritatea rutelor din Bacău, detalii aici.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
28
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Infografic Airbus a livrat 661 de avioane comerciale către 84 de clienți în 2022

Articolul următor

Boeing a livrat 480 de avioane în anul 2022

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
28
Share