Aeroportul din Kabul a fost luat sub asalt de afganii care încearcă să părăsească țara

Aeroportul din capitala Afganistanului a fost luat sub asalt încă de duminică după-amiază de către afganii care încearcă să părăsească țara.

În ultimele 48 de ore situația din Kabul s-a înrăutățit dramatic după ce Talibanii au preluat și controlul capitalei Afganistanului.

Advertisements

La câteva ore după acest eveniment mii de afgani încearcă să scape și speră să fie evacuați din Kabul de către avioane militare după ce începând de duminică după-amiază majoritatea zborurilor comerciale din și spre Kabul au fost suspendate.

Afganii, posibil și cetățeni străini, care vor să părăsească Afganistanul au luat cu asalt aeroportul din Kabul și, potrivit imaginilor apărute în ultimele 24 de ore pe Twitter, aceștia se află chiar și pe pista și căile de rulare ale aeroportului din Kabul.

Scene și mai dramatice s-au petrecut în dimineața zilei de luni când un Boeing C17 Globemaster al Forțelor Aeriene Americane rula spre pistă pe calea de rulare plină de oameni. Pentru a-i alunga din calea avionului militar, Forțele Aeriene Americane au folosit pe post de escortă un elicopter Apache, însă fără prea mare succes.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

În prezent americanii încearcă să evacueze în siguranță tot personalul diplomatic din capitala Afganistanului, iar spațiul aerian din zona Kabulului este controlat de către aceștia.

Cu toate acestea, a fost emis un NOTAM prin care companiile aeriene sunt informate că spațiul aerian afgan este necontrolat iar tranzitarea sa se face pe propria răspundere.

Franța și Germania ar urma să-și evacueze diplomații și cetățenii din Kabul la începutul acestei săptămâni.

În urma evenimentelor de la aeroportul din Kabul de luni, cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața. Potrivit Reuters, forțele armate au deschis focul asupra afganilor prezenți pe platforma aeroportului.


Advertisements
Total
29
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
29
Share