Aeroportul din Timișoara va avea în 2023 un nou terminal pentru pasageri

Aeroportul din Timișoara a anunțat astăzi, 25 martie 2022, câștigătorul licitației pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe.

Din cele șase asocieri constituite pentru ofertare inițială ai cărui lideri au fost Strabag, Concelex, Bog’Art, Kesz Construcții România, Elidiclau Prest și Construcții Erbașu, pentru etapa finală a licitației au fost selectați trei: Concelex SRL, Construcții Erbașu SRL și Strabag SRL.

Oferta câștigătoare este cea depusă de Concelex SRL, potrivit aeroportului timișorean.

Licitația pentru noul terminal de plecări curse externe a fost lansată pe 3 septembrie 2021.

Valoarea estimată a lucrărilor de construire este de 88,99 de milioane de lei, iar termenul limită de finalizare a construcției este 31 decembrie 2023.

Terminalul va avea o suprafață construită de 12.000 metri pătrați, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor.

În continuare este în procedură licitația pentru achiziționarea serviciilor de dirigenție de șantier, pentru supervizarea lucrărilor de construcție pentru noul terminal.

Valoarea estimată a acestui contract este de 600.000 lei fără TVA, iar patru firme interesate și-au depus ofertele până acum. Desemnarea se va face cel târziu până la data 26 aprilie 2022.

Noua construcție va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este deja în exploatare începând din 29 iulie 2021.

Acesta are o suprafață totală de 4.383 mp iar investiția s-a ridicat la 30,35 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat și din veniturile proprii ale aeroportului.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
13
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
13
Share