Antonovul AN-225 a fost pregătit să fie mutat din Kiev în 24 februarie 2022

Compania ucraineană Antonov a transmis joi faptul că unicul AN-225 Mriya construit ar fi fost pregătit de urgență pentru a fi mutat în 24 februarie.

Singurul AN-225 Mriya asamblat nu a putut fi mutat la timp din Kiev din cauza faptului că acesta era în plin proces de mentenanță, iar în urma atacurilor ruse asupra Ucrainei avionul a fost distrus.

Ca parte a procesului de mentenanță, mai multe componente ale uriașului avion ar fi fost înlăturate de pe fuzelajul acestuia, iar printre acestea se număra și cel puțin unul dintre cele șase motoare.

Însă, compania Antonov afirmă oficial că tehnicienii săi au făcut mari eforturi și în seara zilei de 23 februarie al șaselea motor a fost montat pe aripa uriașului avion.

Ulterior, în dimineața zilei de 24 februarie Antonovul AN-225 Mriya urma să fie mutat din Kiev în Leipzig (Germania), însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

În zorii zilei de 24 februarie spațiul aerian ucrainean a fost complet închis după ce Rusia a lansat zeci de rachete către obiectivele militare și aeroporturile ucrainene.

Cu toate acestea, angajații companiei s-au prezentat la muncă în dimineața zilei de 24 februarie, însă o parte dintre aceștia au fost uciși de trupele ruse care au asediat aeroportul Gostomel din Kiev.

Alții au fost răniți, iar o parte dintre angajații Antonov au fost luați ostatici de către militarii ruși.

Compania Antonov afirmă că în urma atacurilor asupra aeroportului Gostomel au mai fost distruse și avioane AN-26 și AN-74.

Cinci avioane Antonov AN-124 au fost mutate la timp din Kiev sau erau deja în afara Ucrainei în momentul în care Rusia a început atacurile asupra țării.

Antonov afirmă că va face eforturi să reconstruiască un AN-225 Mriya, având la dispoziție documentația tehnică, științifică și forța de muncă.

Însă costurile unui asemenea proiect s-ar ridica la câteva miliarde de dolari, iar în acest sens compania a făcut publice conturile bancare unde cei interesați pot face donații.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
24
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Bătaie la bordului unui zbor Wizz Air care a aterizat la București joi seara

Articolul următor

Aeroportul din Timișoara va avea în 2023 un nou terminal pentru pasageri

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
24
Share