Aeroportul german Frankfurt-Hahn a depus cererea de insolvență

Aeroportul german Frankfurt-Hahn a depus cererea de insolvență, a anunțat marți, 19 octombrie 2021, o curte de justiție germană.

Grupul chinez HNA, care deține 82,5% aeroportul, a solicitat „deschiderea procedurilor de insolvență“ pentru compania care administrează aeroportul Frankfurt-Hahn, a declarat instanța din Bad Kreuznach.

Advertisements

În urma acestei solicitări, instanța germană a desemnat o firmă de avocatură care să administreze compania în contextul procedurii de insolvență.

Aeroportul Frankfurt-Hahn este situat între orașele Frankfurt-am-Main și Luxemburg și, în prezent, pe lângă companiile aeriene specializate pe transportul aerian de marfă, doar FlyOne, Ryanair și Wizz Air transportă regulat pasageri de la și spre acest aeroport.

Conform datelor din sistemul de rezervări, la momentul actual Wizz Air zboară de la Hahn spre 11 destinații din Europa, trei dintre ele sunt din România: din Cluj Napoca, Sibiu și Timișoara.

Ryanair zboară de pe acest aeroport spre peste 30 de destinații din Europa, iar compania FlyOne din Republica Moldova operează o singură rută de la Hahn, spre și dinspre Chișinău.

Aeroportul a fost deschis în 1993 pe o fostă bază aeriană americană, însă ulterior a fost transformat de statul german în aeroport civil.

În 2017 grupul chinez HNA a achiziționat 82,5% din acțiunile companiei care administrează aeroportul de la regiunea Renania-Palatinat.

În urma acestei tranzacții, regiunea germană a păstrat o participație de 17,5% din acțiunile companiei.

În 2019, aeroportul a fost tranzitat de aproape 1,5 milioane de pasageri, însă un an mai târziu acesta a înregistrat o scădere cu aproximativ 70% a numărului de pasageri din cauza pandemiei.

Aproape 2,000 de persoane lucrează direct pe aeroportul Frankfurt-Hahn, scrie presa germană.

Advertisements
Total
21
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
21
Share