Aeroportul Henri Coandă din București este temporar închis (actualizat)

Foto: BoardingPass

Actualizare, ora 23:25: Boeingul 737-800NG (EI-ENN) Ryanair care a zburat de la Dublin cu destinația București însă a fost redirecționat la Constanța a revenit și el pe aeroportul Henri Coandă. A aterizat în capitală la ora 23:11.


_________________
Actualizare, ora 23:25: Boeingul 737-800NG (EI-ESR) Ryanair care aterizase la Băneasa a decolat de acolo spre Otopeni la 23:00 și a aterizat pe pista 08L a aeroportului Henri Coandă opt minute mai târziu.

Advertisements


_________________
Actualizare, ora 22:45: Un sfert din pasagerii zborului Rynair care au zburat de la Timișoara cu destinația Otopeni însă au aterizat în urmă cu o oră și 40 de minute la Băneasa s-au dat jos din avion. Restul rămân în avion și vor zbura la Otopeni.

De asemenea, pasagerii recalcitranți care s-au dat jos la Băneasa și au avut bagaje la cală vor fi nevoiți să meargă pe cont propriu la aeroportul Henri Coandă pentru a-și prelua bagajele.
_________________
Actualizare, ora 22:15: Compania Națională Aeroporturi București a confirmat motivul pentru care aeroportul Henri Coandă a fost închis timp de zeci de minute.

Referitor la informatiile privind inchiderea temporara a aeroportului, precizam ca, pe parcursul unei zile, pot aparea mai multe astfel de situatii, generate de motive diferite. Astfel, in aceasta seara, pentru o scurta perioada de timp, pe Aeroportul International Henri Coanda, nu au aterizat si decolat avioanele. La Pista 1 se efectueaza lucrari de asfaltare, iar la Pista 2 a avut loc o interventie punctuala, de reparatie a unei exfolieri. Aceste lucrari sunt efectuate pentru ca siguranta pasagerilor este prioritara pentru Compania Nationala Aeoporturi Bucuresti.
_________________
Actualizare, ora 21:45: Zborul Ryanair FR7346 Dublin – București va ateriza la Constanța. După realimentare avionul va zbura de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu la Otopeni.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Referitor la zborul Ryanair de la Timișoara care a aterizat la Băneasa, repoziționarea avionului pe aeroportul Henri Coandă este întârziată din cauza unui pasager recalcitrant care a fost debarcat.
_________________
Actualizare, ora 21:18: Aterizările au fost reluate pe pista 2 (08L/26R) și ulterior controlorii de trafic aerian vor permite și decolările. În acest moment peste 12 avioane așteaptă de zeci de minute să aterizeze la București.

Pasagerii zborului Ryanair de la Timișoara care a aterizat la Băneasa nu au fost debarcați deoarece avionul în care se află va zbura fi realimentat și va decola în câteva minute spre Otopeni.


_________________
De zeci de minute aeroportul Henri Coandă din capitală este închis iar mai multe aeronave așteptă în aer să aterizeze.

Un zbor Ryanair care a decolat de la Timișoara cu destinația București a aterizat în urmă cu câteva minute la Băneasa în timp ce alte zboruri sunt în așteptare la vest de capitală.

Potrivit unui NOTAM, pista 2 (08L/26R) este închisă între orele 17:35UTC și 18:15UTC iar pista 1, 08R/26L, este închisă între orele 15:00UTC și 03:00UTC din 2 august. Motivul nu este menționat însă probabil CNAB efectuează lucrări pe suprafața acestora.

Decolările de pe cel mai mare aeroport al țării sunt și ele afectate. Situația ar trebui să revină la normal în jurul orei locale 21:15.

Din NOTAM-urile publicate de Romatsa reiese faptul că pista 1 va fi închisă zilnic de la ora 3 după-amiază până la ora 6 dimineață în perioada 1 august – 6 august pentru modernizări.

Advertisements
Total
41
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
41
Share