Aeroportul Otopeni va fi modernizat pentru Campionatul European de fotbal (schițe)

Reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București, societate care administrează cele două aeroporturi din capitală, au declarat pentru Pro TV că aeroportul Otopeni va fi modernizat în curând.

CNAB promite să renoveze spațiile publice, în special toaletele și zona de îmbarcare care a devenit mult prea aglomerată în ultima perioadă, și vor aduce schimbări și pe platforma aeroportului.

Advertisements

Conform directorului general al CNAB, Gabriel Stoe, vor mai fi create încă patru locuri de parcare pentru aeronave de categoria C, adică Boeing 737, Airbus A320 sau mai mici, în zona de nord a terminalului destinat zborurilor internaționale. Extinderea platformei va costa 2.6 milioane de euro şi ar urma să fie gata în 6 luni.

Schiță: BoardingPass

Pista 2 (08L/26R) a aeroportului Henri Coandă va fi și ea reabilitată în următoarea perioadă și-i va fi schimbat sistemul de balizaj. Aceasta va fi indisponibilă timp de 3 luni iar valoarea proiectului este de 20 de milioane de euro.

Citește și  Țiriac Air își mărește flota cu un avion Cessna 208B Grand Caravan EX

Oficialii CNAB mai afirmă că în perioada Campionatului Mondial de Fotbal din 2020 va fi funcțional și aeroportul Aurel Vlaicu din Băneasa.

Cel mai important ar fi funcţionalitatea aeroportului Băneasa, care până la sfârşitul anului, cel târziu în februarie 2020, acest aeroport să devină funcţional,” a declarat pentru Pro TV Gabriel Stoe, directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Suma alocată acestui proiect este de aproape 12 milioane de euro iar scopul lui va fi creșterea capacității de operare de la 50 de pasageri pe oră, la 300 de pasageri pe oră. În același proiect este inclusă și modernizarea interiorului aeroportului Băneasa. În prezent, din cele 4 zone de operare doar una este funcţională.

Sursă schițe: Pro TV

Advertisements
Total
2
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
2
Share