Urmărește-ne

Aeroportul Satu Mare, rezultate pozitive în 2019 pentru traficul de pasageri

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Aeroportul Satu Mare, rezultate pozitive în 2019 pentru traficul de pasageri

Știri

Aeroportul Satu Mare, rezultate pozitive în 2019 pentru traficul de pasageri

Vești bune din partea Aeroportului Satu Mare. Anul 2019 a adus o creștere de 11.20% a traficului pe aeroportul din nordul țării mulțumită companiilor Wizz Air și TAROM.

Anul trecut a marcat un alt record de trafic la Aeroportul Satu Mare. Astfel, 84.171 pasageri au trecut pragul și au zburat de pe acest aeroport atât spre destinații interne (București și Constanța), cât și internaționale (Londra Luton). Procentual, față de 2018 s-au înregistrat cu 11.20% mai mulți pasageri, dintre care 51.417 au fost pasageri internaționali.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Pentru Aeroportul Satu Mare este primul an când pasagerii pe rute internaționale depășesc pasagerii de pe rutele interne. Față de 2018, creșterea pasagerilor pe rutele externe a fost de 38.07%. La nivel global, creșterea numărului pasagerilor față de 2017 a fost de 38.45%.

Ca mișcări de aeronave, în anul 2019 au fost înregistrate 2.390, respectiv cu 33.07% mai multe decât în 2018. De pe aeroportul sătmărean zboară cu o frecvență de două zboruri pe zi compania TAROM la București, de luni până vineri, iar în sezonul estival compania națională a operat zboruri din Satu Mare și spre Constanța.

Zborurile din Satu Mare spre Londra sunt efectuate de Wizz Air cu o frecvență de două zboruri pe săptămână însă în 2019 ruta a fost operată cu o frecvență de patru zboruri pe săptămână.

Începând cu luna iunie 2020, două rute noi vor fi disponibile din Satu Mare. Compania turcă, Corendon Airlines, va zbura între Satu Mare și Antalya în fiecare zi de vineri pe perioada verii, oferind zboruri charter pentru agențiile de turism. Jasmin Airways va opera de asemenea zboruri charter în sezonul de vară de la Satu Mare spre Monastir, Tunisia.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus