Urmărește-ne

EASA emite o recomandare pentru evitarea zborului peste Iran

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. EASA emite o recomandare pentru evitarea zborului peste Iran
Captură ecran: Flightradar24

Știri

EASA emite o recomandare pentru evitarea zborului peste Iran

Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (EASA) a emis joi un buletin informativ privind zonele de conflict (CZIB) prin care le recomandă companiilor aeriene să evite zborul peste Iran la o altitudine mai mică de 25.000 picioare (FL250 sau 7600 metri).

Din cauza situației de securitate periculoasă și a unei coordonări deficitare între aviația civilă și operațiunile militare, există riscul identificării greșite a avioanelor civile. Datorită prezenței sistemelor avansate de apărare aeriană, se recomandă [companiilor aeriene n.r.] să fie precaute cu riscul asociat aviației civile. Riscul pentru operații este evaluat la foarte ridicat pentru niveluri de zbor sub 250 (FL250)”, se arată în comunicatul transmis de EASA.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Această recomandare este valabilă până în 16 iulie 2020 și vine ca răspuns la informări similare emise în ultimele zile de SUA, Canada, UK, Germania, Franța, Ucraina, India și Emiratele Arabe Unite în urma accidentului aviatic de la Teheran în care un Boeing 737-800NG UIA a fost doborât de rachete iraniene.

Cu toate acestea, companiile aeriene pot să respecte sau nu această recomandare transmisă de EASA deoarece ea nu are caracter obligatoriu.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus