Aeroporturile Timișoara și Sibiu execută silit Blue Air pentru neplata datoriilor

Foto: BoardingPass

Judecătoria Sector 1 din București a admis în ședința din 27 septembrie 2021 cererea de executare silită a companiei Blue Air înaintată de aeroportul din Timișoara, iar șapte zile mai devreme a admis o cerere identică a aeroportului Sibiu.

Cererea de executare silită a fost formulată de B.E.J. „Cojocaru Bogdan Mihai” în dosarul de executare silită nr. 558/2021 din luna iunie a anului curent în numele aeroportului Timișoara.

Advertisements

Încuviințează executarea silită a titlului executoriu reprezentat de sentința civilă nr. 398/PI din data de 22.06.2021, pronunțată de Tribunalul Timiș, Secția a II-a Civilă în dosarul nr. 749/30/2021, rămasă definitivă la data de 25.08.2021 prin neformularea căii de atac, prin toate modalitățile de executare silită prevăzute de lege, la cererea creditoarei S.N. AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA S.A., împotriva debitoarei BLUE AIR AVIATION S.A., pentru realizarea creanței ce rezultă din titlul executoriu menționat, la care se adaugă cheltuielile de executare silită ocazionate. Fără cale de atac. Prezenta încheiere se va comunica de îndată, executorului judecătoresc, precum și creditorului.

Judecătoria Sector 1

Sursă: dosar 38946/299/2021 – Portalul Instanțelor de Judecată

De asemenea, în 20 septembrie 2021 aceeași judecătorie a avizat favorabil solicitarea aeroportului din Sibiu de a executa silit compania Blue Air.

Admite cererea de încuviințare a executării silite. Încuviințează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalitățile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum și a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunțată azi, 20.08.2021, prin punerea soluției la dispoziția părţilor prin intermediul grefei instanţei.

Judecătoria Sector 1

Sursă: dosar 32970/299/2021 – Portalul Instanțelor de Judecată

Suma datorată de compania Blue Air aeroporturilor din Timișoara și Sibiu este necunoscută, însă este posibil ca aceasta să fi fost acumulată prin neplata taxelor de aeroport pentru zborurile operate de Blue Air între București și Timișoara, respectiv Stuttgart – Sibiu.

Din august 2020 Blue Air a zburat regulat din capitala României spre Timișoara, însă ruta va fi suspendată.

Cu toate acestea, este neclar dacă suspendarea este ca rezultat al litigiilor dintre cele două entități. Ultimul zbor pe care compania îl va opera la Timișoara va fi joi seara.

Zborurile operate de Blue Air din Sibiu spre Stuttgart și retur la momentul publicării acestui articol nu au fost anulate.

Acest litigiu nu este primul dintre cele două entități. În 2018 Blue Air a decis să suspende cu efect imediat rutele comerciale operate din și spre Timișoara după ce aeroportul timișorean a înaintat numeroase somații companiei pentru plata datoriilor, detalii AICI.

În trecut avioanele companiei Blue Air au mai fost sechestrate pentru neplata datoriilor și de către aeroporturile din Cluj Napoca și Nisa, iar recent tot din cauza datoriilor față de aeroportul Otopeni avioanele Blue Air nu mai sunt debarcate și îmbarcate de câteva săptămâni folosind tunel de îmbarcare/debarcare.

Referitor la situația de la Timișoara, am solicitat informații aeroportului despre datorie și vom actualiza articolul cu răspunsul primit.

Actualizare, 1 octombrie 2021: Compania Blue Air a transmis BoardingPass următorul drept la replică:

Nu există nicio acțiune de executare silită de care noi să știm la acest moment. Au fost dosare de executare mai vechi care au fost stinse prin plată. Dacă au fost inițiate și altele noi, acestea nu au ajuns la noi, iar când vor ajunge, le vom stinge și pe acelea prin plată

Echipa Blue Air

Advertisements
Total
17
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
17
Share