AIAS: noi detalii despre aterizarea de urgență a Cessnei 150 la Strejnic de sâmbătă

Foto: AIAS

AIAS a publicat luni mai multe detalii despre accidentul de sâmbătă care a avut loc la Strejnic în care a fost implicat un avion de mici dimensiuni de tip Cessna 150.

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a anunțat luni că accidentul în care a fost implicat un avionul Cessna 150 a avut loc sâmbătă în jurul orei 17:09 în zona localității Strejnicu din județul Prahova.

Avionul efectua un zbor în interes personal și la bordul său se aflau două persoane, una în vârstă de 22 de ani și a doua în vârstă de 25 de ani, conform ISU Prahova.

După un zbor de aproximativ 40 de minute, în procedura de aterizare la aerodromul Strejnic, pilotul a sesizat o problemă la motor și a luat decizia de a efectua o aterizare de urgență pe un teren agricol din zonă, informează AIAS.

Ulterior, avionul a capotat după un rulaj de aproximativ 10 metri, din cauza cedării roții de bot, adaugă Autoritatea.

În urma accidentului, pilotul și pasagerul nu au suferit vătămări corporale care să necesite spitalizare.

Investigatorii AIAS s-au deplasat la fața locului pentru desfășurarea activităților specifice de investigații privind siguranța, conform prevederilor legislației aplicabile.

Așa cum informam și sâmbătă, acest Cessna 150 este înmatriculat în Slovenia ca S5-DDH și este deținut de compania germană Intho Aviation, însă avionul zbura regulat în țara noastră.Total
12
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
12
Share