Exclusiv: Romcargo Airlines înmatriculează primul Boeing 747 în România

Boeing 747-400BCF ROM Cargo Airlines (YR-FSA) / Foto: Simon Van Assche

Start-upul Fly Sky România despre care am mai scris în exclusivitate în trecut AICI și-a schimbat denumirea în Romcargo Airlines și înmatriculează primul Boeing 747 în România.

Pe lângă schimbarea numelui firmei care a avut loc în primăvara anului 2021, compania Romcargo Airlines are și un cod ICAO nou – RCR. Callsignul de identificare a rămas tot Romcargo.

Potrivit informațiilor pe care le-am obținut, Romcargo Airlines a aplicat pentru obținerea certificatului de operator aerian în România la începutul anului 2021, însă se pare că procesul de certificare se întinde pe o perioadă destul de mare de timp.

La data publicării acestui articol Romcargo Airlines încă nu a obținut certificatul de operator aerian!

Primul avion din flota Romcargo Airlines care va fi înmatriculat în țara noastră ca YR-FSA este un Boeing 747-400BCF(Boeing Converted Freighter) care a zburat în trecut pentru Thai Airways Cargo.

Foto: wapo84

Acest Boeing 747-400 a efectuat primul său zbor în 24 ianuarie 1990 și din 21 februarie 1990 până în octombrie 2011 a transportat pasageri pentru Thai Airways.

Ulterior avionul a fost convertit în versiune cargo și a fost operat de subsidiara cargo a Thai Airways din mai 2012 până în noiembrie 2015.

Propulsia avionului este asigurată de patru motoare General Electric CF6.

În 3 mai 2021 Boeingul 747-400F a fost mutat din Jakarta (Indonezia) unde a fost la mentenanță la Liege (Belgia) cu înmatriculare moldovenească ER-BBE aparținând companiei AeroTransCargo Moldova.

În ciuda faptului că primul Boeing 747 construit a efectuat întâiul zbor de test în 9 februarie 1969 și de-a lungul a peste 50 de ani Boeing a asamblat peste 1560 de avioane de acest tip, YR-FSA va fi primul Boeing 747 înmatriculat în România.

Chiar dacă avionul va fi înmatriculat în România și compania aeriană va obține certificatul de operator în țara noastră, este puțin probabil ca acest Boeing 747 să zboare regulat spre și dinspre aeroporturi din România.

Foto: wapo84


⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
51
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

AIAS: noi detalii despre aterizarea de urgență a Cessnei 150 la Strejnic de sâmbătă

Articolul următor

Exclusiv Legend Airlines a obținut certificat de operator aerian în România

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
51
Share