Air Belgium înlocuiește treptat flota de Airbusuri A340 cu A330neo

Air Belgium a anunțat oficial o comandă fermă pentru două Airbusuri A330neo seria 900, model cu care va înlocui treptat flota de Airbusuri A340.

Potrivit companiei belgiene, primul Airbus A330neo din cele două comandate va fi livrat în toamna anului 2021 iar al doilea în noiembrie 2021.

Advertisements

Air Belgium are în flotă patru Airbusuri A340-300 care au făcut parte în trecut din flota Finnair, însă doar două dintre acestea mai sunt active.

Cele două Airbusuri A330neo seria 900 vor fi propulsate de motoare Rolls-Royce Trent 7000 și vor fi configurate în trei clase de călătorie.

Capacitatea de transport a viitoarelor A330neo Air Belgium va fi de 286 de pasageri, cu 21 mai mulți decât Airbusurile A340-300 deținute acum de companie.

Air Belgium este foarte fericită și mândră să prezinte aceste noi avioane Belgiei. Ele sunt cele mai moderne avioane care vor zbura sub steagul belgian. Suntem foarte mulțumiți de experiența noastră cu Airbusurile A340, demonstrând fiabilitatea, confortul și performanța. Pasagerii care vor zbura cu A330neo vor beneficia în mod direct de confort și servicii superioare la bord, reducând în același timp impactul nostru asupra mediului cu 25%”, a declarat Niky Terzakis, CEO al Air Belgium.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Primul Airbus A330neo Air Belgium va intra în serviciul comercial în 15 octombrie 2021 pe ruta Bruxelles Zaventem – Mauritius. Ruta va fi operată în fiecare zi de marți și vineri.

Compania Air Belgium a fost fondată în 2016 și în prezent operează zboruri regulate de pe aeroportul din Charleroi spre Curacao, Guadeloupe, Martinique.

De-a lungul timpului Air Belgium a mai operat zboruri cu avioanele sale și pentru British Airways și LOT Polish Airlines.

Advertisements
Total
5
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
5
Share