Știri
Îmi place

Blue Air comandă 6 Boeinguri 737 MAX 8 de la Boeing și închiriază alte 6 Boeinguri MAX 8 și 6 Boeinguri 737-800NG de la Air Lease Corporation

20 iunie 2017
11104 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 4 minute
Blue Air comandă 6 Boeinguri 737 MAX 8 de la Boeing și închiriază alte 6 Boeinguri MAX 8 și 6 Boeinguri 737-800NG de la Air Lease Corporation

În seara zilei de vineri am scris despre un zvon interesant și surprinzător apărut în Bloomberg care spunea că Blue Air va comanda 20 de Boeinguri 737 MAX.
Ei bine, astăzi, 20 Iunie, printr-un comunicat al companiei de leasing Air Lease Corporation aflăm că Blue Air va prelua întreaga comandă de avioane Boeing noi plasată de operatorul low-cost Pegasus Airlines dar și unele vechi.

Așadar, Blue Air va primi șase Boeinguri 737 MAX 8 noi și alte șase Boeinguri 737-800NG care au o vechime de aproximativ 7 ani. Cele trei Boeinguri 737-800NG pe care Blue Air deja le-a preluat, livrările au început din luna Mai a acestui an, cu o vechime de șapte ani, au fost aduse de la Pegasus Airlines prin leasing de la ALC, iar alte trei Boeinguri 737-800NG cu o vechime tot de 7 ani vor fi livrate de asemenea până la finalul anului 2017.

În plus, pe lângă avioanele închiriate de la Air Lease Corporation, Blue Air a mai plasat o comandă de alte șase Boeinguri 737 MAX 8 direct la producătorul american, plus alte două opțiuni.

Citește și  Călătorește din Milano sau Roma către Hawaii cu British Airways, de la 566 Euro

Primele Boeinguri 737 MAX 8 vor fi livrate abia începând cu a doua jumătate a anului 2019. Valoarea tranzacției nu a fost specificată.

Gheorghe Racaru, Director General Blue Air, a declarat: „Sustinuti de parteneriatul cu Boeing, Blue Air are o lunga si bogata istorie in operarea celui mai vandut model de avion scurt/mediu-curier, Boeing 737. Comanda plasata catre Boeing cat si aeronavele aditionale contractate de la partenerul nostru strategic Air Lease Corporation, urca la 20 de aeronave ultra-moderne angajamentul pe care Blue Air il ia in interesul sigurantei, confortului pasagerilor companiei, dar si a protejarii mediului inconjurator. Modelul Boeing 737 MAX va ajuta la modelarea viitorului companiei Blue Air, permitandu-ne sa zburam spre destinatii noi, pe distante mai mari, dar si sa ne mentinem tarifele scazute pentru pasagerii nostri datorita eficientei incredibile a avionului„.

Odată cu această comandă, Blue Air devine compania locală cu cea mai mare comandă de avioane noi. Vă mai amintesc că la începutul anului 2008, operatorul român a mai comandat de la producătorul american două Boeinguri 737-800NG și alte două opțiuni de achiziție (detalii aici), iar în luna Iunie a aceluiași an, Blue Air a mai plasat încă o comandă pentru încă trei avioane, de data aceasta versiunea mai mare a modelului 737, și anume pentru Boeinguri 737-900ER (detalii aici). Ambele comenzi au fost retrase după o perioadă de timp.

Citește și  Blue Air va recepționa după sărbătorile pascale două Boeinguri 737-800NG de la Pegasus; au numai șapte ani vechime

În acest moment, flota Blue Air numără 29 de avioane, al treizecelea urmând să ajungă la București în zilele ce urmează. Cele mai noi avioane din flota operatorului au 7 ani vechime și sunt două Boeinguri 737-800NG care au fost preluate de la operatorul turc Pegasus Airlines, al treilea urmând să ajungă la București până la finalul acestei săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *