Urmărește-ne

TAROM ar putea plasa o comandă pentru Boeinguri 737 MAX în iulie

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. TAROM ar putea plasa o comandă pentru Boeinguri 737 MAX în iulie

Știri

TAROM ar putea plasa o comandă pentru Boeinguri 737 MAX în iulie

Compania națională TAROM a anunțat joi, 10 mai, că va aduce în flota sa încă două Boeinguri 737-800NG. Din informațiile pe care le avem este vorba de avioane care au fost în flota companiei Malaysia Airlines timp de aproape 5 ani.

Cele două avioane B738 sunt închiriate de la Boeing Capital Corporation, subsidiară a producătorului american, pe o perioadă de 7 ani și vor ajunge în România la începutul lunii iunie.

TAROM a precizat joi în comunicatul de presă transmis că vor începe să plătească leasingul celor două aeronave abia peste 24 de luni, timp în care aceste două aparate vor zbura către destinațiile operate în prezent, dar și către unele noi care probabil vor fi anunțate în perioada următoare.

Chiar dacă până acum TAROM nu a precizat nimic despre o posibilă comandă pentru avioane Boeing 737 MAX, dacă ne uităm puțin în piață observăm un scenariu similar practicat de Boeing Capital Corporation cu Malaysia Airlines, companie care a avut în flotă cele două avioane TAROM, și operatorul ucrainean SkyUp Airlines.

SkyUp a preluat recent două aeronave Boeing 737-800NG (ex-Malaysia Airlines) de la Boeing Capital Corporation și, potrivit presei, acestea fac parte dintr-o înțelegere mai mare pe care SkyUp a avut-o cu Boeing, înțelegere prin care compania ucraineană a mai plasat în luna martie o comandă fermă pentru 5 aeronave Boeing 737 MAX și opțiunea de a comanda și alte aeronave MAX. Livrările aeronavelor MAX pentru operatorul SkyUp Airlines vor începe din 2022.

Citește și  Embraer vine joi la București cu un KC-390; va efectua un zbor demonstrativ

De asemenea, Malaysia Airlines a preluat temporar de la Boeing în urmă cu câțiva ani mai multe aeronave Boeing 737-800NG. Aceste aeronave au avut rolul de a crește capacitatea de transport a operatorului din Malaysia până la livrarea primelor Boeinguri 737 MAX.

Potrivit informațiilor apărute pe forum.fly-ra.com, informații care au ajuns și la noi în această dimineață, TAROM are intenția de a plasa în perioada următoare o comandă pentru cel puțin 3 avioane Boeing 737 MAX. Ne așteptăm ca anunțul să fie făcut în cadrul Farnborough Airshow 2018, eveniment care va avea loc în UK la mijlocul lunii iulie.

Dacă TAROM va plasa comanda pentru Boeinguri 737 MAX, compania va deveni a doua din România care va avea în flotă acest tip de avion. Vă reamintim că în vara anului trecut Blue Air a plasat o comandă pentru 12 Boeinguri 737 MAX. Primele avioane vor fi recepționate de Blue Air în trimestrul 2 al anului 2019.

1 comentariu

1 comentariu

  1. Pingback: FIA 2018: TAROM comandă 5 Boeinguri 737 MAX 8 – BoardingPass.ro

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus