Urmărește-ne

Blue Air ar putea comanda săptămâna viitoare cel puțin 20 de Boeinguri 737 MAX; valoarea tranzacției: 1.84 miliarde de dolari

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Blue Air ar putea comanda săptămâna viitoare cel puțin 20 de Boeinguri 737 MAX; valoarea tranzacției: 1.84 miliarde de dolari

Știri

Blue Air ar putea comanda săptămâna viitoare cel puțin 20 de Boeinguri 737 MAX; valoarea tranzacției: 1.84 miliarde de dolari

Potrivit publicației Bloomberg, operatorul low-cost român poartă discuții cu producătorul american Boeing în ceea ce privește achiziția a cel puțin 20 de aeronave Boeing 737 MAX și alte zeci ca opțiune de achiziție.

Valoarea totală a tranzacției s-ar situa în jurul sumei de 1.84 miliarde de dolari, la preț de listă, iar anunțul oficial al înțelegerii dintre cele două companii ar putea fi făcut în cadrul Paris Air Show 2017 care va avea loc săptămâna viitoare în capitala Franței. În acest moment nu există informații despre modelul pe care Blue Air l-ar fi ales, însă dacă Blue Air va înainta această comandă, probabil va fi vorba de versiunea B737 MAX 9.

Blue Air are în acest moment 30 de aeronave în flotă, iar dacă înțelegerea dintre cele două companii va fi finalizată, atunci flota Blue Air va ajunge la aproximativ 50 de aeronave, însă trebuie să luăm în calcul că operatorul aerian are mai multe avioane vechi care vor fi înlocuite în perioada următoare.

Până în acest an, Blue Air a achiziționat aeronave Boeing 737 care aveau o vechime de minim 15 ani, excepție făcând Boeingurile 737-800NG preluate anul acesta de la Pegasus Airlines care au doar 7 ani, iar o comandă de minim 20 de avioane B737 MAX va fi un salt uriaș făcut de operator, un salt cu care compania românească va deveni mai atractivă și îi va oferi posibilitatea să se extindă și mai mult în Europa.

Dacă suma de 1.84 miliarde de dolari pare fabuloasă, ar trebui să acordăm puțină atenție unei declarații făcută recent de CEO-ul companiei Wizzair cu privire la expansiunea, destul de agresivă, pe care Blue Air a făcut-o în acest an:
[Blue Air] se poziționează pentru a fi vândută sau o tranzacție de capital,” a declarat oficialul maghiar, potrivit CAPA.

Așteptăm cu mare interes mai multe detalii despre această știre. 🙂

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
1 comentariu

1 comentariu

  1. Pingback: Air Lease Corporation: Blue Air comandă 6 Boeinguri 737 MAX 8 și 6 Boeinguri 737-800NG – BoardingPass.ro

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus