Airbus confirmă că a avut discuții cu Emirates despre comanda de A380

Airbus a confirmat joi seara că a avut discuții cu Emirates în ceea ce privește comanda actuală a operatorului pentru încă 53 de avioane A380 însă a refuzat să ofere mai multe detalii.

Potrivit unor zvonuri apărute joi după-amiază aflăm că Emirates ar urma să convertească o parte din cele 53 de Airbusuri A380 comandate în avioane mai mici, și anume A350. Cel mai mare operator din Orientul Mijlociu a anulat o comandă pentru 70 de avioane A350 în urmă cu 5 ani.

Advertisements

În cazul în care aceste zvonuri se concretizează iar alți operatori nu mai comandă acest avion, Airbus ar putea închide linia de asamblare a modelului A380 mai devreme decât s-ar fi așeptat.

În acest moment Airbus mai are de livrat 3 aeronave A380 către operatorul japonez ANA și peste 50 către Emirates.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Rata de producție a acestui model a fost scăzută la 12 pe an încă din 2017 din cauza comenzilor reduse pe care Airbus le are pentru cel mai mare avion de pasageri din lume.

Vă reamintesc că flota Emirates este compusă în acest moment doar din avioane Airbus A380 și Boeing 777, operatorul fiind cel mai mare client al celor două modele. Cu toate acestea, în luna noiembrie a anului 2017 Emirates a comandat 40 de Boeinguri 787 Dreamliner.

Advertisements
Total
1
distribuiri
un comentariu
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share