Airbus: OK de la Consiliul de Administrație pentru versiunea cargo a lui A350

Airbus a prezentat joi, 29 iulie, rezultatele financiare pentru prima jumătate a anului 2021 însă cel mai important detaliu din anunțul companiei este aprobarea primită pentru dezvoltarea versiunii cargo a modelului A350.

Potrivit producătorului european de avioane, Consiliul de Administrație al companiei a răspuns pozitiv propunerii ca Airbus să dezvolte o versiune cargo dedicată a modelului A350.

Advertisements

Această versiune va fi însă derivată din modelul A350 dedicat transportului de pasageri.

În ultimele luni Qatar Airways Cargo și-a exprimat în repetate rânduri interesul față de o versiune cargo a modelului A350 dar și pentru Boeinguri 777X cargo.

În prezent singurul model de avion cargo dedicat produs de Airbus e A330F, acesta fiind derivat din modelul A330, în timp ce competitorul său, Boeing, încă asamblează Boeinguri 767, 777 și 747-8 în versiune cargo.

Citește și  Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (16 septembrie)

De asemenea, piața avioanelor cargo dedicat zborurilor scurte, mediu și lung-curier e dominată de avioane produse de Boeing.

Potrivit analiștilor din industrie, în următoarele luni Airbus ar putea anunța primele comenzi pentru Airbusuri A350 cargo, iar lansarea oficială a modelului ar putea avea loc în luna decembrie a acestui an.

În ceea ce privește specificațiile sale, versiunea cargo a modelului A350 va fi puțin mai lungă decât un Airbus A350-900, ar urma să aibă o autonomie de cinci mii de mile nautice și ar putea transporta până la 110 tone de marfă.

Certificarea viitorului Airbus A350F și primul zbor ar putea avea loc în anul 2027.

Până acum producătorul european de avioane încă nu a făcut publice date și specificații concrete despre A350F.

Advertisements
Total
13
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
13
Share