Noul terminal pentru sosiri externe de la Timișoara a fost deschis (foto)

Noul terminal pentru sosiri externe de la Aeroportul Timișoara a fost deschis joi, 29 iulie.

Primii pasageri care au trecut pragul noului terminal pentru sosiri externe de la aeroportul timișorean au fost cei ai zborului Lufthansa LH1656 de la Munchen.

Advertisements

Potrivit Ministrului Transporturilor, noul terminal al aeroportului a costat 30 de milioane de lei, iar în urma investiției durata de așteptare pentru intrarea în țară prin Aeroportul din Timișoara se va reduce la jumătate.

Sursele de finanțare ale proiectului: 13.273.000 lei reprezintă fonduri europene, 2.342.000 lei bani de la bugetul de stat și 14.733.000 lei din fonduri proprii ale aeroportului.

Acest terminal are o suprafață de 4.383 mp, 10 puncte de control la intrarea în țară ale Poliției de Frontieră și o capacitate de procesare de aproximativ 540 de pasageri simultan.

După ce traficul aerian își va reveni din contextul epidemiei COVID-19, pe aeroportul din Timișoara ar putea tranzita chiar și trei milioane de pasageri pe an.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

Tot astăzi Ministrul Transporturilor a anunțat că a fost semnat și contractul pentru construcția unui terminal nou de Plecări Externe pentru aeroportul din Timișoara.

Acest nou terminal va avea o suprafață de 8.000 mp și va fi dotat cu 18 ghișee de check-in și 6 posturi pentru controlul Poliției de Frontieră. Tot în număr de 6 vor fi porțile automate pentru scanarea documentelor biometrice.

Valoarea totală a acestui proiect este de 184.4 milioane de lei, iar termenul preconizat pentru finalizare este finalul anului 2023.

Galerie foto

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share