Al șaselea 737 MAX asamblat pentru Blue Air va fi livrat altei companii aeriene

Foto: Woodys Aeroimages

Avionul care urma să fie al șaselea Boeing 737 MAX Blue Air a fost asamblat, însă acesta nu va mai intra în flota companiei românești.

Boeingul 737 MAX 8 cu număr de serie 8141 a fost asamblat în luna octombrie 2021 pentru Blue Air și urma să fie înmatriculat YR-MXF, însă compania românească nu va mai recepționa acest avion.

Advertisements

Acest Boeing 737 MAX va fi într-un final livrat companiei low-cost norvegiene Flyr și va fi înmatriculat LN-FGE, conform informațiilor obținute de fotograful Woodys Aeroimages.

Flyr este o companie fondată în august 2020 în Norvegia și a operat primul zbor în 30 iunie 2021. În prezent zboară spre 12 aeroporturi din Europa și are în flotă patru Boeinguri 737-800NG.

Pe lângă cele patru Boeinguri 737-800NG, Flyr a comandat la începutul lunii octombrie 2021 de la Air Lease Corp. șase Boeinguri 737 MAX 8.

În prezent la centrul de livrare Boeing din Seattle mai există un avion 737 MAX asamblat pentru Blue Air, viitor YR-MXE.

Acesta a efectuat deja zboruri de test începând cu 29 octombrie 2021 și este complet vopsit în schema de vopsire a companiei low-cost românești, așadar e posibil ca acesta să fie recepționat de Blue Air.

Boeing 737 MAX Blue Air (YR-MXE) fotografiat în timpul zborului de test / Foto: Annie Flodin

Până acum compania low-cost românească a recepționat și operează de câteva luni de zile patru Boeinguri 737 MAX 8 din cele zece comandate de la Air Lease Corporation.

Referitor la comanda de MAX-uri, Oana Petrescu, CEO Blue Air, declară pentru BoardingPass: „Blue Air nu a redus numărul de MAX-uri contractate, dimpotrivă – ne-am reconfirmat opțiunea de a majora această comandă.
Din păcate însă, din cauza evoluției nefavorabile a valului 4 de pandemie în România, am stabilit de comun acord cu furnizorul aeronavelor decalarea termenelor de primire în flotă.

Advertisements
Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share