Brașov, Iași sau Timișoara ar putea fi a patra destinație Turkish Airlines din România

Turkish Airlines ia în calcul lansarea unei noi rute aeriene de la hubul său spre România, iar Brașov, Iași și Timișoara sunt în atenția companiei turce.

În ultimele săptămâni mai mulți reprezentanți ai Turkish Airlines au avut discuții cu oficialii județelor și ai aeroporturilor din Brașov, Iași și Timișoara cu privire la posibilitatea lansării unei noi rute din Istanbul spre țara noastră.

În cadrul întâlnirilor, fiecare aeroport și județ cu care reprezentanții Turkish Airlines au avut întâlniri au încercat să-i convingă pe aceștia de potențialul pieței.

Spre deosebire de Iași și Brașov, Timișoara a pus focus mai mare pe evidențierea titlului de Capitala europeană a culturii în 2023 și poziționarea sa geografică favorabilă atragerii unor potențiali pasageri din Serbia.

Dincolo de posibilitatea introducerii de noi rute precum Timișoara – Istanbul, de posibilitățile de promovare a destinației noastre prin intermediul companiei Turkish Airlines, aceasta şi-a arătat disponibilitatea de a susține vizite ale tur-operatorilor străini interesați de pachete turistice complexe axate pe Banat, inclusiv în contextul 2023”, anunță cei de la Asociația Pentru Promovarea Turismului Timiș, potrivit Adevărul.

Cu toate acestea, în comparație cu Timișoara, aeroportul din Iași are o aerie de captare a traficului mai mare decât cel din Timișoara, iar zona Brașovului este o destinație turistică mai populară decât orașul de pe Bega.

De asemenea, Istanbul a fost pe locul doi în topul celor mai solicitate destinații de către ieșeni, conform rezultatelor publicate de aeroportul din Iași ca urmare a unui studiu realizat cu ajutorul unui chestionar publicat pe site-ul aeroportului.

Dintre cele trei orașe românești, într-un final Turkish Airlines ar putea să aleagă unul singur către care va zbura de la hubul său din Istanbul.

Datele la care compania va decide care va fi a patra sa destinație din România și când va debuta noua rută sunt necunoscute.

În prezent compania turcă, membră a alianței Star Alliance, operează zboruri comerciale regulate din Istanbul spre București, Cluj Napoca și Constanța.Total
79
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
79
Share