Rute aeriene
Îmi place

Oficial: Alitalia se retrage din România, anulează zborurile de la București către Roma, ultimul zbor va fi în 31 Ianuarie

28 decembrie 2016
28320 Vizualizări
2 Comentarii
citire în 3 minute
Oficial: Alitalia se retrage din România, anulează zborurile de la București către Roma, ultimul zbor va fi în 31 Ianuarie

UPDATE: Alitalia ne-a oferit o confirmare oficială pentru știrea cu privire la anularea zborurilor pe ruta București – Roma. Pasagerii deja au fost informați că zborurile au fost anulate și vor fi contactați de operat în vederea rerutării sau refund.

Operatorul italian se luptă cu probleme financiare destul de grave și se pare că vor anula mai multe rute mai puțin profitabile, conform presei din peninsulă aceștia vor scoate din serviciul comercial aproximativ 20 de Airbusuri A320 și vor concedia mai mulți angajați ca urmare a unui plan de restructurare.

În luna Iunie a acestui an, Alitalia a renunțat la ruta București – Milano (MXP), operatorul italian fiind singura companie aeriană legacy care opera zboruri de la București către al doilea cel mai mare oraș italian. După retragerea sa, ruta este operată în continuare doar de operatorii low-cost Blue Air, Wizzair și Ryanair, pe aeroporturile din Bergamo și Malpensa.

Citește și  Primele fotografii cu primul Boeing 737-800NG TAROM

Începând cu luna Februarie a anului viitor, cele două zboruri zilnice operate de Alitalia de la București către Roma vor fi anulate, pentru moment nu s-a anunțat oficial dacă este sau nu o decizie temporară, cert este că ultimul zbor care poate fi rezervat este zborul AZ494 și AZ495 din 31 Ianuarie, mai jos programul.

După retragerea operatorului italian din România, ruta către Roma va fi în continuare operată de TAROM și operatorii low-cost Blue Air, Wizzair și Ryanair.

Programul zborurilor Alitalia pe ruta București – Roma – București:
AZ 503: București (OTP) 06:20 – 07:30 Roma (FCO)
AZ 502: Roma (FCO) 21:50 – 01:00 (+1 zi) București (OTP)

AZ 495: București (OTP) 19:05 – 20:15 Roma (FCO)
AZ 494: Roma (FCO) 15:10 – 18:15 București (OTP)

Citește și  TAROM: mai multe zboruri din București către Spania în sezonul de vară

Am zburat și eu în vara acestui an cu Alitalia, recenzia zborului poate fi citită aici, și serviciile lor mi se par foarte bune. Cert este că mulți români călătoreau cu Alitalia, din Roma, mai departe către America Latină și de Nord, aceștia oferind conexiuni foarte bune cu zborurile din București.

În cazul în care doriți să zburați la Roma cu acest operator, prețul pentru un bilet dus-întors în Economy este de numai aproximativ 80 de EUR, iar programul de zbor, după cum puteți vedea mai sus, este unul mai mult decât bun.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii