Urmărește-ne

Boeingul 737-300 al Fly 365 (operator român) a aterizat la Munchen din cauza unor probleme la unul din motoare

Incidente aviatice

Boeingul 737-300 al Fly 365 (operator român) a aterizat la Munchen din cauza unor probleme la unul din motoare

Un Boeing 737-300 înmatriculat YR-SUA care aparține operatorului român Fly 365 opera miercuri, 21 Decembrie, zborul FLA134 de la Stuttgart la Pristina, Kosovo.

În timp ce se afla la FL330 în sudul orașului Munchen, echipajul a raportat o problemă cu motorul 2, partea dreaptă, și a decis să se întoarcă la Munchen. După 25 de minute de la raportarea problemei, aeronava a aterizat în siguranță pe pista 08R a aeroportului.

Conform AvHerald, aeronava a rămas la sol deoarece operatorul, nu este clar dacă este vorba de compania românească sau cea pentru care opera zboruri, nu a vrut să plătească handlingul sau reparația tehnică. De asemenea, pasagerii și-ar fi primit bagajele și au fost lăsați să plece, fără ca operatorul să le ofere pe moment o soluție de a ajunge la Pristina, Kosovo.

Citește și  flydubai intenționează să zboare cu Boeing 737 MAX 8 la București din Decembrie

Pasagerii care s-au aflat la bord au declarat că s-a auzit un zgomot puternic produs de motorul din partea dreaptă a aeronavei, iar pe urmă aceștia s-au întreptat către Munchen. Pasagerii nu au primit nicio informare de la compania aeriană în ziua de 21 Decembrie, însă în următoarea dimineață aceștia au fost anunțați că își pot cumpăra bilete de avion către Elveția, iar pe urmă de acolo către Pristina. Cu toate că operatorul aerian i-a informat că valoarea biletelor va fi restituită, pasagerii au refuzat „oferta”.

Potrivit siteului FlightRadar24.com, aeronava încă se află la Munchen.

Fly 365 este un operator aerian care a efectuat sub contract din a doua jumătate a lunii Noiembrie zboruri pentru Kosova Airways din Pristina către mai multe destinații din Germania (Stuttgart și Dusseldorf) și Elveția (Basel).

Citește și  SWISS a comandat al 10-lea Boeing 777 care va face parte din flota sa

Singura aeronavă a Fly 365 are o vechime de peste 19 ani, primul său zbor a fost în 11 Decembrie 1997, iar din luna Iulie a acestui an a intrat în flota sa.

Înainte de Fly 365, Cobrex Trans, un alt operator român, care deține de asemenea un Boieng 737, înmatriculat YR-CBK, a efectuat sub contract aceste zboruri timp de mai multe luni, însă a renunțat.

Foto: Eddie Heisterkamp

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Citește tot articolul

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate

Suntem și pe Facebook

Noutăți de pe Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.

Parcare Otopeni

Parcare Otopeni

Articole populare

Publicitate
Mergi sus