Urmărește-ne

ANA ia în considerare deschiderea unei rute charter din Japonia către Belgrad

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. ANA ia în considerare deschiderea unei rute charter din Japonia către Belgrad

Știri

ANA ia în considerare deschiderea unei rute charter din Japonia către Belgrad

All Nippon Airways (ANA) și-a exprimat un interes preliminar pentru operarea unor curse între Japonia și Serbia. Deși au existat o serie de discuții bilaterale, nu s-a ajuns la nicio concluzie oficială încă. Chiar și la stadiul de idee, este pentru prima oară când un operator japonez și-a exprimat intenția de a deschide o rută către Belgrad. Aceste discuții survin unor întâlniri pe care Organizația de Turism a Serbiei le-a avut la Tokyo cu omologii lor niponi, cu tour operatorii și cu reprezentații instituțiilor responsabile cu promovarea comerțului și turismului din Japonia, cu intenția de a promova turismul între cele două țări.

Cea mai mare linie aeriană din Țara Soarelui Răsare nu este nefamiliarizată cu zona, în vara acestui an compania a operat șase zboruri charter către Ljubliana și patru către Dubrovnik, cu origine în diverse orașe precum Tokyo, Sendai, Osaka și Nagoya, zborurile fiind operate cu aeronave Boeing 777-200. Zborurile au fost comandate de către cel mai mare tour operator nipon, cu o ofertă combinată pentru Slovenia și Croația, și care a adus aproximativ 1300 vizitatori în fiecare țara. Zborurile au fost efectuate la finalul lunii August și începutul lui Septembrie. JAL Japan Airlines a oferit de asemenea zboruri charter către Zagreb pe perioadă verii cu aeronave Boeing 747, pachetele turistice fiind cele mai căutate de călătorii japonezi.

Un avantaj îl constituie și faptul că între Serbia și Japonia există un regim preferențial, cetătenii celor două țări putând să călătorească 90 zile fără viză. În 2015, numărul de turiști niponi a fost de circa 5200, și deși nu este o cifră mare, plasează Serbia în față unor țări mai puternice, precum Portugalia, Finlanda sau Irlanda.

În ultima perioadă s-a dezvoltat un interes crescut al țărilor din Oientul Îndepărtat pentru zonă balcanică. Beijing Capital Airlines va deschide zboruri către Zagreb vară viitoare, iar un alt operator chinez, a cărui identitate nu este cunoscută încă publicului, intentionează să deschidă o rută Beijing – Belgrad în 2017, cu Shanghai – Belgrad de asemenea luată în considerare.

Și guvernul sloven face de asemenea un lobby puternic pentru deschiderea unor rute între Liubliana și diverse destinații din China.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus