Armenia Airways preia singurul avion al companiei românești Aviro Air

Compania armenească Armenia Airways a preluat singurul avion pe care operatorul român Aviro Air îl deține. Aeronava BAe 146-300 înmatriculată YR-AVR a părăsit capitala noastră în 11 februarie cu destinația Erevan.

Potrivit CH-Aviation, avionul nu a fost închiriat de la Aviro Air ci achiziționat de către Armenia Airways. O confirmare a acestui fapt poate fi și anunțul de angajare publicat miercuri pe pagina de Facebook a companiei. Armenia Airways angajează așadar un comandant și un copilot pentru acest tip de avion.

Advertisements

Acest BAe1460-300 are o capacitate de transport de 99 de locuri și a intrat în flota Aviro Air în luna aprilie a anului 2015. Aeronava a fost produsă în 1991.

Înainte de această tranzacție, Aviro Air a efectuat zboruri charter cu avionul BAe 146-300 prin Italia, Grecia și Spania.

Citește și  flyDubai va inaugura ruta Dubai - Cluj Napoca în noiembrie 2021

În vara anului trecut Armenia Airways a cumpărat cele două aeronave Airbus A310 de la TAROM. La câteva săptămâni după ce acestea au ajuns în capitala Armeniei, Airbusurile A310 au zburat la Teheran, Iran.

Conform informațiilor pe care le-am obținut, aceste avioane au avut parte de mentenanță iar unul dintre ele, înmatriculat EK-31002, a fost vopsit în totalitate în alb și va reveni la Erevan în perioada următoare, în ciuda faptului că zborul către Teheran a fost cu callsignul companiei Mahan Air.

Advertisements
Total
6
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
6
Share