Urmărește-ne

UPDATE: Atentat cu bombă la Aeroportul Ataturk din Istanbul, cel puțin 28 de morți și peste 60 de răniți (FOTO & VIDEO)

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. UPDATE: Atentat cu bombă la Aeroportul Ataturk din Istanbul, cel puțin 28 de morți și peste 60 de răniți (FOTO & VIDEO)

Știri

UPDATE: Atentat cu bombă la Aeroportul Ataturk din Istanbul, cel puțin 28 de morți și peste 60 de răniți (FOTO & VIDEO)

UPDATE: În această dimineață Turkish Airlines și-a reluat activitatea pe aeroport, iar pasagerii pot găsi mai multe informații pe siteul acestora, turkishairlines.com, în timp ce alte companii aeriene au anunțat că zborurile de la și către Istanbul au fost suspendate temporar. FAA, Administrației Federală a Aviației din SUA a anunțat că zborurile către și dinspre Turcia a operatorilor aerieni din State au fost suspendate de asemenea.

ist airport atentat

UPDATE: În momentul atentatului, fostul premier, Victor Ponta, se afla în drum spre aeroportul din Istanbul, acesta împreună cu alți conaționali trebuiau sa fie îmbarați în zborul de la 00:05am al Turkish Airlines către București.

UPDATE: Autoritățile din Turcia confirmă că numărul morților a trecut de 50 și se suspectează faptul că acest atac terorist a fost unul ISIS.

Cel puțin 28 de morți și peste 60 de răniți, acesta este bilanțul, recent confirmat de Vasip Sahin – guvernator turc, unui atentat cu bombă în incinta aeroportului Ataturk din Istanbul, Turcia, în seara zilei de marți, 28 iunie, în jurul orei 23:00 ora României. Au fost confirmate două explozii până în acest moment, iar în imaginile de mai jos se pot vedea aceste explozii, fiind surprinse de camerele de supraveghere.

Ministrul de Justiție Bekir Bozdag a anunțat că ”atacatorul a deschis focul cu un Kalashnikov, iar pe urmă a detonat o bombă”, în urma acestei acțiuni rezultând bilanțul de mai sus. Totodată acesta a afirmat că 49 de ambulanțe au fost trimise la fața locului.

Conform Digi24, mai mulți pasageri care așteptau îmbarcarea către cursa de București se află izolați în zona liberă a aeroportului, iar o echipa de oficiali ai Consulatului Român de la Istanbul a ajuns deja la aeroport și țin legătura telefonic cu aceștia.

Aeroportul Ataturk, conform experților în domeniu, este unul dintre cele mai sofisticate și sigure aeroporturi din lume, de asemenea acesta este al 11-lea aeroport ca număr de pasageri în lume, conform datelor din 2015.
Toate zborurile către aeroport au fost redirecționate către alte aeroporturi din zonă, iar decolările au fost suspendate!

În curs de actualizare!

Imagini cu unul dintre atacatori în momentul în care intră în aeroport cu un AK-47 în mână!

Mai jos, în primul video se poate observa momentul în care Poliția a împușcat unul din presupușii atacatori, acesta cade, își pierde arma, iar pe urmă s-a aruncat în aer cu o bombă imediat după ce a fost împușcat, oamenii fugind din apropierea lui.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus