Urmărește-ne

AtlasGlobal a suspendat zborurile și cel mai probabil va intra în faliment

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. AtlasGlobal a suspendat zborurile și cel mai probabil va intra în faliment
Foto: Oliver Hendrich

Știri

AtlasGlobal a suspendat zborurile și cel mai probabil va intra în faliment

Compania AtlasGlobal își va anunța falimentul în orele ce urmează după ce în cursul zilei de miercuri a suspendat toate zborurile.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Restructurarea pe care au anunțat-o în luna noiembrie a anului trecut se pare că n-a fost un succes pentru compania turcă.

În perioada 26 noiembrie – 21 decembrie 2019, AtlasGlobal și-a suspendat temporar zborurile, pentru a intra într-o fază de restructurare invocând ca motiv instabilitatea economică din Turcia și a creșterii costurilor de operare odată cu mutarea pe noul aeroport din Istanbul.

O lună mai târziu, în ianuarie 2020, compania turcă a suspendat din nou toate zborurile pentru o perioadă de câteva zile.

Printr-un email trimis miercuri angajaților, AtlasGlobal a chemați mâine la sediul său din Istanbul toți angajații, unde, probabil, li se va comunica oficial falimentul companiei și stoparea tuturor operațiunilor.

Ultimele zboruri pe care compania AtlasGlobal le-a operat miercuri au fost zborurile Istanbul – Baghdad (Irak) și retur. Niciun alt zbor n-a mai fost operat de AtlasGlobal după acesta.

La ora redactării acestui articol, site-ul companiei aeriene era încă funcțional însă nu puteau fi rezervate bilete.

AtlasGlobal este prima companie din Turcia care își declară falimentul după deschiderea noului aeroport din Istabul.

Compania turcă a fost fondată în 2001, și are în flotă avioane din familia Airbus: un Airbus A320, șapte Airbus A321 și două Airbus A330.

În ultimele luni companiile de leasing au încheiat contractele cu AtlasGlobal iar astfel numărul avioanelor din flota companiei a fost redus semnificativ.

Compaania AtlasGlobal a oferit zboruri regulate pentru puțin timp pe ruta Istanbul – Cluj Napoca însă a suspendat zborurile dintre cele două orașe după ce Turkish Airlines a lansat aceeași rută.

De asemenea, compania turcă a anunțat în urmă cu câțiva ani zboruri regulate și spre București însă a anulat ruta la câteva săptămâni după ce biletele au fost puse în vânzare.

Pe lângă zborurile regulate spre Cluj Napoca, AtlasGloba a operat ani la rând zboruri charter spre Antalya de pe mai multe aeroporturi din România.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus